Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Συγχαρητήρια Αβραμόπουλου για την επιτυχή απομάκρυνση Ελλήνων και ξένων από την Λιβύη

 fregata-Salamis
 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες, η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης Λιβύης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.
Η φρεγάτα κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014″.
Dimitris-AvramopoulosΜε μήνυμά του μέσω του Αρχηγού ΓΕΝ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης στην Λιβύη.
Το μήνυμα του κου Αβραμόπουλου αναφέρει:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την άμεση ετοιμότητα και τον άριστο σχεδιασμό και εκτέλεση της επιχείρησης ‘Αγήνωρ’, με την οποία πραγματοποιήθηκε η ασφαλής απομάκρυνση του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας, Ελλήνων πολιτών και ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
» Η ολοκλήρωση της αποστολής προβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο και επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. Διαβιβάσατε τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση».