Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ιστορική νίκη ο Ατρόμητος! Αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι-οφ

Ιστορική νίκη ο Ατρόμητος! Αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι-οφ
 Ένας πολύ καλός Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά την είσοδο του Τάτου, επικράτησε με 2-1 στο Σαράγεβο και πλέον μόνο αν "αυτοκτονήσει" δεν θα πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Ατρόμητο αφού στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή κατάφερε να προηγηθεί. Στο 11' ο Φυτανίδης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Μπάντοβιτς και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι Βόσνιοι φάνηκε να επηρεάζονται από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν αλλά οι παίκτες του Παράσχου δεν πίεσαν για να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τη μπάλα και στο 22' η τύχη τους χαμογέλασε. Το σουτ του Πουτζιγκατσα βρήκε σε δύο παίκτες του Ατρομήτου και κατέληξε στα δίχτυα του Τσέναμο που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, οι περιστεριώτες δεν απειλούσαν και το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να ξαναπάρει προβάδισμα στον αγώνα. Ο Καραμάνος σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει αλλά στο 74' ήρθε ο Νάστος για να βάλει ένα πολύ σημαντικό τέρμα. Ο Τάτος δημιούργησε τις προϋποθέσεις και ο αρχηγός του Ατρομήτου έκανε το 1-2.

Ο Τάτος που ήταν εξαιρετικός από την ώρα που μπήκε στον αγώνα, έκλεψε στο 86' τη μπάλα αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ και δεν μπόρεσε να δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ατρόμητος έφτασε μία ανάσα από το 3-1 στο 92' αλλά ο Νάστος προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα στον Καραμάνο αν και βρέθηκε απέναντι στον Μπάντοβιτς και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Οι παίκτες του Παράσχου έχουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης αφού το δεύτερο ματς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Περιστέρι.

Σαράγεβο: Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Στόιτσεφ, Τσιμιροτ, Πουτζιγκάτσα, Όκιτς, Βελκόφσκι, Ράντοβατς (88' Κοβάσεβιτς), Μπιλμπίγια (74' Ντούλιεβιτς).
Ατρόμητος: Τζέναμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Δημούτσος (92' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (68' Φάμπιο), Ναπολεόνι (61' Τάτος), Καραμάνος.