Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο Πούτιν... υιοθέτησε τον Σνόουντεν

SnowdenRussiaPutin

Twitter@EmOikonomidis
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποτελεί μια από τις… φωτογραφίες στιγμής της αποκαθήλωσης των ΗΠΑ ως ανέγγιχτης υπερδύναμης του πλανήτη, και εκ των πραγμάτων συνιστά επικοινωνιακό εργαλείο για όσους θέλουν να στριμώχνουν και τον δικό τους εθνικό βηματισμό με εκείνον της Ουάσινγκτον.
Πριν από έναν χρόνο, το “βαθύ λαρύγγι” της NSA, που αποκάλυψε τις υποκλοπές των ΗΠΑ με θύματα ηγέτες όλου του κόσμου καθώς και εκατομμύρια πολίτες, βρήκε καταφύγιο στη Ρωσία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να του χορηγεί προσωρινό άσυλο για έναν χρόνο.
Σήμερα, ή μάλλον από την 1η Αυγούστου, η ρωσική κυβέρνηση χορήγησε στον Έντουαρντ Σνόουντεν… κάρτα παραμονής στη Μόσχα που εκπνέει σε τρία χρόνια, που του επιτρέπει να ταξιδεύει ελεύθερα εντός και εκτός Ρωσίας, με την προϋπόθεση ότι μια ενδεχόμενη παραμονή του στο εξωτερικό δεν θα ξεπερνάει τους τρεις μήνες.
Οι νομικοί σύμβουλοι του Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς και εκπρόσωποι του καθεστώτος Πούτιν, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος, ούτε και… προβλέπεται, μια πιθανή αίθηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Άλλωστε, δεν το έχει ανάγκη. Η ζημιά που έκανε στην Ουάσινγκτον είναι ανυπολόγιστη. Όπως και η… χρησιμότητά του για τη σημερινή Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ysterografa.gr