Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Στη Σάμο ο Κώστας Κόλλιας ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για τον εορτασμό της επετείου της ναυμαχίας της Μυκάλης



 
Στη Σάμο βρέθηκε την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της ναυμαχίας της Μυκάλης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Πυθαγόρειο, ο Βουλευτής παρέστη στην επίσημη δοξολογία και στην αναπαράσταση της ναυμαχίας, ενώ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα της απελευθέρωσης Λυκούργου Λογοθέτη. Σχετικά με την επίσκεψή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα εφέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την παράταξή μου στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε Αύγουστο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, εις ανάμνηση της νικηφόρας ναυμαχίας μεταξύ των Ελλήνων και του πανίσχυρου τουρκικού ναυτικού. Η ναυμαχία αποτελεί μνημείο ηρωισμού, αλλά και εθνικής σύμπνοιας, καθώς ναυτικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν στη Σάμο για να συνδράμουν τις μάχες των ντόπιων αγωνιστών ενάντια στον οθωμανικό ζυγό.   
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου κ. Νίκο Στεφανή, για την πρόσκληση που μου απηύθυνε, δίνοντάς μου έτσι την ευκαιρία να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Οφείλω ακόμη να συγχαρώ τους ανθρώπους της Σάμου για τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που οργανώνουν κάθε χρόνο, οι οποίες σε κλίμα εορταστικό, αλλά και κατανυκτικό, μας υπενθυμίζουν ότι ο Ελληνισμός, με ενότητα και τόλμη, ξέρει να γράφει ιστορία.
Στα πλαίσια της επίσκεψής μου στη Σάμο, έχω ήδη προγραμματίσει συναντήσεις, ως Τομεάρχης αγροτικών θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με συνεταιριστές και εκπροσώπους των αγροτών, προκειμένου να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν. Βεβαίως, στην κορυφή της ατζέντας είναι το καλλιεργητικό κόστος, οι τιμές παραγωγού, οι υποδομές για τη μεταποίηση και τυποποίηση των προϊόντων στο νησί, αλλά και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών.
Ο διάλογος με τους παραγωγούς είναι πάντα χρήσιμος και διαφωτιστικός, καθώς αναδεικνύει τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε αγροτικής οικονομίας. Θεωρώ ότι ως παράταξη, πέρα από μια συνολική στρατηγική για τον αγροτικό τομέα, οφείλουμε να χαράσσουμε και στοχευμένες, τοπικές δράσεις, και αυτό το σκοπό εξυπηρετούν οι επαφές μου με τους ντόπιους παραγωγούς. Με τη δική τους συμβολή, η Νέα Δημοκρατία θέτει ξεχωριστές προτεραιότητες, οι οποίες συγκλίνουν σε ένα ενιαίο, εθνικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σε ναυαρχίδα της εθνικής οικονομίας.»