Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Η χυδαιότητα των πολιτικών μας σε όλο της το μεγαλείο

Γρηγόρης Νικολόπουλος
Με το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αποκαλύπτεται όλη η χυδαιότητα του πολιτικού μας κόσμου. Και αποκαλύπτεται σε μια μόνο παράγραφο του πρώτου άρθρου του νομοσχεδίου, η οποία λέει ότι «Η κρατική χρηματοδότηση δεν υπόκειται σε φόρο. Το ποσόν της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίδεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη». Το ποσόν που επιτρέπεται να δωρηθεί ώς χρηματοδότηση κόμματος ορίζεται στα 20.000 ευρώ κατ' άτομο.
Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες επιτρέπεται να χρηματοδοτούν με ποσό μέχρι 20.000 ευρώ ετησίως τα πολιτικά κόμματα και το ποσόν αυτό θα εκπίπτει εξολοκλήρου από το φορολογητέο εισόδημα. Όταν όμως κανένα άλλο ποσό δεν εκπίπετει, όταν ακόμη και οι πιο φτωχοί Έλληνες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος τους, όταν φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι, όταν δεν εκπίπτουν δαπάνες σχολείων, υγείας, διαβίωσης, τότε το να εκπίπτει το ποσόν που δίνουν στα κόμματα, είναι τουλάχιστον χυδαίο. 
Είναι μια διάταξη για την οποία πρέπει να ντρέπεται κάθε πολιτικός χωριστά και όλοι μαζί. Δείχνει την κατάντια τους, την αναξιοπρέπεια τους, τον φιλοτομαρισμό τους. Είναι ντροπή για όλους τους και για εμάς που τους ψηφίζουμε. 

Τα κόμματα χρηματοδοτούνται επί δεκαετίες με μαύρα λεφτά, είναι στο επίκεντρο της διαπλοκής, γεμίζουν τον δημόσιο τομέα με ημέτερους, καθορίζουν τη ζωή όλων μας είτε είμαστε μέλη τους είτε όχι, έχουν λόγο σε όλα, ακόμη και στις μεταθέσεις του στρατού, ευθύνονται σε ανυπολόγιστο βαθμό για την κατάντια της χώρας. Παρασύρουν τους πολίτες σε παράλογες απαιτήσεις, είναι πανίσχυρα και ανήθικα. Στην ουσία ευθύνονται για το ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά, επηρεάζουν και ελέγχουν όλους τους "ανεξάρτητους" θεσμούς, απορροφούν δισεκατομμύρια από τον κρατικό προυπολογισμό και χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες - όλα τα χρέη τους συμπεριλαμβάνονται στα κόκκινα δάνεια διότι δεν τα πληρώνουν.
Πρόκειται για τους πλέον παρασιτικούς οργανισμούς της ελληνικής κοινωνίας και φέρουν στο απόλυτο την ευθύνη για την παραπλάνηση της Κοινής Γνώμης και την κατάσταση της χώρας σήμερα.
Και συνεχίζουν όπως βλέπουμε από το πρώτο κιόλας άρθρο του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση τους να νομοθετούν προς όφελος  τους και εις βάρος όλων των πολιτών, ακόμη και αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αν δηλαδή κάποιος που έχει εισόδημα 10.000 το χρόνο και μετά βίας συντηρεί την οικογένεια του τα δωρίσει σε ένα κόμμα, δεν φορολογείται (αλλά και δεν έχει λεφτά). Αν τα χρησιμοποιήσει για να επιβιώσει (που δεν του φτάνουν) θα κληθεί να πληρώσει φόρο (και δεν θα έχει λεφτά να τον πληρώσει). 
Η διάταξη αυτή θα ήταν ανεκτή αν υπήρχαν άλλα αφορολόγητα για τους φτωχούς, για τους άνεργους, για τους επενδυτές, για τις βασικές δαπάνες διαβίωσης. Σήμερα είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη πρέπει όλοι οι Έλληνες να φροντίσουν να αλλάξουν άμεσα πολιτικούς και κόμματα. Η κατάσταση ξεπερνάει κάθε όριο του χυδαίου, του ανεκτού. Ξεπερνάει κάθε έννοια ηθικής, είναι ξεδιάντροπη
reporter.gr