Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Βλάχος: Δεν είναι στις προτεραιότητες του Καραμανλή να επιστρέψει

Giorgos-Vlahos-Kostas-Karamanlis

Μια σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία κατέγραψε ο Λάμπρος Καλαρρύτης, καθώς ο καλός δημοσιογράφος είχε καλεσμένο στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών” τον Γιώργο Βλάχο, και ο “καραμανλικός” βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτόξευσε ρουκέτες για τις πολιτικές εξελίξεις, στο περιθώριο και της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά να επιλέξει ως νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε με νόημα ότι ένα στέλεχος με το πολιτικό εκτόπισμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ρεαλιστική λύση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να συγκροτηθεί προεδρική πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή, και να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Βλάχο δεν υπάρχουν άλλες κοινωνικές αντοχές για να συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική υπό τη σκιά της τρόικας, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ακόμη επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, και άφησε αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία της Συγγρού.
Φυσικά, ο Γιώργος Βλάχος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο είπε ότι ανατράπηκε επειδή ενόχλησε ξένα συμφέροντα.
Αναφορικά δε  με την προοπτική επαναδραστηριοποίησης του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Γιώργος Βλάχος ήταν… αινιγματικός: “Δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί για μια δύσκολη ώρα στην πολιτική μας φαρέτρα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι μια προσωπικότητα σημαντική, παραμένει ένα κεφάλαιο για την πολιτική ζωή του τόπου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Ο ίδιος τα έχει απολαύσει όλα και δεν είναι στις προτεραιότητές του να επιστρέψει στην πολιτική”.