Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πρώτος νεκρός από ρουκέτα στο Ισραήλ και ο Νετανιάχου προαναγγέλλει “σφοδρή απάντηση”! Συνεχίζει το “σφυροκόπημα” το Ισραήλ – Περισσότεροι από 190 οι νεκροί στη Γάζα!

People surround the bodies of a Palestinian girl, her father and her uncle, who medics said were killed in an Israeli air strike on Monday, during their funeral in Rafah in the southern Gaza Strip

Οι Ισραηλινές Αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη πως ένας άμαχος πολίτης έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς.
Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός στο Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα των συγκρούσεων, ενώ την ίδια ώρα από τις σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 192 άτομα.
Η είδηση του νεκρού Ισραηλινού αποτέλεσε πάντως μία εξαιρετική αφορμή για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως για το Ισραήλ αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση των επιθέσεων στη Γάζα και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα απ` ό,τι μέχρι σήμερα…
«Η Χαμάς δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να διευρύνουμε και να εντατικοποιήσουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις εναντίον της» τόνισε.
Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας. O Nετανιάχου “απέλυσε” τον Ντάνι Ντάνον, με αφορμή δηλώσεις του, στις οποίες σχολίαζε πως το Ισραήλ δεν έπρεπε να συζητά το ενδεχόμενο εκεχειρίας με τη Χαμάς.
Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ο Νετανιάχου σκεφτόταν την απομάκρυνσή του εδώ και αρκετό καιρό, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντάνον τού είχε ασκήσει έντονη κριτική.
Η… απάντηση δεν άργησε
Η… απάντηση από την πλευρά του Ισραήλ στη Χαμάς, πάντως, δεν άργησε και το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν νέες αεροπορικές επιδρομές, αυτή τη φορά στην περιοχή Ράφα,νότια της Γάζας.

ysterografa.gr