Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δ - Ι - Α - Σ - Υ - Ρ - Μ - Ο - Σ! Βραζιλία - Γερμανία 1 -7! - Δεν ξανάγινε, σε αυτην την Βραζιλια ακομα και ο Γκεκας εβαζε γκολ


 Εξωπραγματική γερμανική παράσταση στο Μπέλο Οριζόντε, ανείπωτη βραζιλιάνικη «τραγωδία». Τα «πάντσερ» με επικό θρίαμβο στον τελικό του Mundial, διέλυσαν τη Βραζιλία στον πρώτο ημιτελικό.
Βραζιλία - Γερμανία 1-7!!! Βραζιλία - Γερμανία 1-7!!!! Ναι, είναι αλήθεια και αφορά ποδοσφαιρικό αγώνα, ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας. Μια βραδιά σοκαριστική και ιστορική για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γερμανικό έπος, που οδήγησε τα «πάντσερ» στον τελικό του Mundial (περιμένουν Αργεντινή ή Ολλανδία), απίστευτη βραζιλιάνικη τραγωδία (μακάρι να μείνει μόνο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και να μην επαναληφθούν καταστάσεις του 1950).
Τα όσα έγιναν στο «Εστάδιο Μινεϊράο» δύσκολα θα τα ξεχάσει όποιος τα έχει δει. 5-0 για την Γερμανία στο 29', τέσσερα γκολ σε 6 λεπτά (23' με 29'), ο Μίροσλαβ Κλόζε να σκοράρει, πετυχαίνοντας το 16ο γκολ του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και να γίνεται πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης… και τόσα άλλα που πραγματικά λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα δεν είναι εφικτό να τα «ξεχωρίσεις».
Εικόνες μοναδικές, με τους Βραζιλιάνους να σοκάρονται στο 11' με το γκολ του Μίλερ, να δακρύζουν στο 23' με το 2-0 του Κλόζε και να κλονίζονται με τον καταιγισμό των γκολ από τον Κρόοζ στο 24' και στο 26' και τον Κεντίρα στο 29'. Δάκρυα στις εξέδρες, εικόνες απόγνωσης, αποχώρηση Βραζιλιάνων από το γήπεδο και αποδοκιμασίες.
Την ίδια ώρα, το γερμανικό πάρτι ήταν σε πλήρη εξέλιξη, απέναντι σε μια Βραζιλία για λύπηση. Αμυντικό σκορποχώρι, απέναντι στα «πάντσερ» που μετά το 1-0 στο 11' έδωσαν χώρο και όταν στο 23' και στο 24' είδαν την Βραζιλία να καταρρέει, βγήκαν μπροστά και σκόραραν… σε κάθε επίθεση.
Μετά το 5-0 στο 29' έκοψαν ρυθμό, αλλά η Βραζιλία, που είχε μόλις ένα άστοχο σουτ του Μαρσέλο στο 3', δεν είχαν αρχή και τέλος, δεν είχαν τίποτα. Και είχαν και τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει.
Αντίδραση, Νόιερ και Σίρλε
Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν τα αναμενόμενα… ως ένα σημείο. Η Βραζιλία μπήκε για να αντιδράσει, η Γερμανία για να περάσει το 90λεπτο και να πάει ξεκούραστα στον τελικό της Κυριακής. Ραμίρες (51'), Οσκαρ (52') και Παουλίνιο (53', δύο φορές)… έμαθαν τι εστί Νόιερ, ενώ στο 59' το «χλιαρό» σουτ του Φρεντ έφερε τις πρώτες έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του, που έγιναν γρήγορα καθολικό κύμα οργής και οδήγησαν στην αλλαγή του.
Αλλαγές έκανε και η Γερμανία και μία από αυτές, ο Σίρλε, που μπήκε στο 58' αντί του Κλόζε, είχε κέφια: Εκανε το 6-0 στο 69' αλλά και το 7-0 στο 79', με το γερμανικό πάρτι να ξαναρχίζει. Ο κόσμος αποδοκίμαζε, έκλαιγε, δεν πίστευε τι έβλεπε και οι Βραζιλιάνοι στο γήπεδο προσπαθούσαν… να κάνουν κάτι. Να βάλουν το γκολ της τιμής. Το έβαλαν στο 90' με τον Οσκαρ και οι Βραζιλιάνοι το πανηγύρισαν στις εξέδρες.
Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Εζίλ είχε χάσει την τεράστια ευκαιρία για το 8-0. Η ιστορία, πάντως, είχε ήδη γραφτεί και το 1-7, το εκκωφαντικό 1-7 πέρασε στην ιστορία… και η Γερμανία στον τελικό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μαρσέλο, Ντάντε, Νταβίντ Λουίζ, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο), Χουλκ (46' Ραμίρες), Μπερνάρντ, Οσκαρ, Φρεντ (69' Γουίλιαν).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Χέβεντες, Χούμελς (46' Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Κρόοζ, Κλόζε (58' Σίρλε).
- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129779550#sthash.J7oReENQ.dpuf