Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Nα παραχωρηθεί το μέγαρο του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgLbrF-JCQok_XIWALCUiMEZn1twwi3r_VoAqweKYOpHa0UAkHzKXkiSznCyQwQzqn-8wz1yk3dy4aSQgsaFoG-dsuBVDOZcvnNo3H3ekEgV1CpYk4J63C_rubcCzYhXQDFZJfQNZfRrE/s1600/eirinodikio+kor+orizontes.jpg

 Με επιστολή του ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης  Κλαδούχος , προς τον Υπουργό  Δικαιοσύνης  ζητά την παραχώρηση του μεγάρου του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο , προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και διοικητικούς σκοπούς.

Η επιστολή του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης των ειρηνοδικείων της χώρας, εκδόθηκε το Π.Δ. 110/2012 περί «συγχωνεύσεως ανενεργών ή υπολειτουργούντων ειρηνοδικείων της χώρας» (ΦΕΚ 193Α  / 10-10-2012), σύμφωνα με το οποίο έπαψε η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και οι αρμοδιότητες του μεταβιβάστηκαν στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου.

Έκτοτε, το κτίριο όπου στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, ένα κτίριο με μεγάλη αρχιτεκτονική και αισθητική αξία, παραμένει κενό και ανεκμετάλλευτο, με κίνδυνο την εγκατάλειψη και εν τέλει απαξιώση του.

Τεράστια είναι η νομική ιστορία και παράδοση της περιοχής της Ευρωστίνης που είναι τόπος καταγωγής έγκριτων και σημαντικών νομικών: Μπαλής Γεώργιος – Γεραρής Χρήστος – Καύκας Κωνσταντίνος – Παπαμεντζελόπουλος Γεώργιος – Ράντος Αθανάσιος – Σπυρόπουλος Ηλίας – Κουσουλός Ιωάννης – Κουσουλός Γεώργιος – Σπυρόπουλος Ιωάννης – Μαραμαθά Ελένη – Καθάρειος Χρήστος – Παπασταμοπούλου Αδαμαντία – Κασαλμά Ελένη – Γεραρής Γεώργιος – Στάθης Δημήτριος κ.λ.π.

Ζητούμε την παραχώρηση του κτιρίου του τέως Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και διοικητικούς σκοπούς, αναλαμβάνοντας την πλήρη συντήρηση του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης του (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. 115/2013).

Κ. Υπουργέ,
Στο Δερβένι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάψει να λειτουργούν – εκτός του Ειρηνοδικείου – πολλές δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα. Η παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της περιοχής, με την ανάπτυξη ποικίλων εντός αυτού δραστηριοτήτων κατά τ’ ανωτέρω.

Ευελπιστώντας σε μία θετική απάντηση στο αίτημα μας, που αποτελεί αίτημα όλων των συμπολιτών του Δήμου μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 Ο Δήμαρχος
Αντώνης Κλαδούχος