Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΣΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



  Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της η ζωοασθένεια του καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Ανησυχία επικρατεί στους αγροτοκτηνοτρόφους, που κοντά στα βάσανα που έχουν λόγω της αντιαγροτική πολιτικής της Ε.Ε. που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προστέθηκε ακόμη ένα.
  Το πρόβλημα που προκύπτει από την εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού και το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό για το εισόδημα των κτηνοτρόφων, πέρα από την ασθένεια και την θανάτωση των ζώων, με την καραντίνα που επιβάλλεται απαγορεύεται η μετακίνηση ζώντων ζώων από τους στάβλους. Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.
  Μεγάλες ευθύνες έχει η πλειοψηφία  του περιφερειακού συμβουλίου  υπό τον κύριο Τατούλη που με την ολιγωρία της άφησε να πάρει τέτοιες διαστάσεις το πρόβλημα ενώ έγκαιρα ήδη από το 2013 είχε ειδοποιηθεί για τον κίνδυνο από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Χαρακτηριστική είναι η άρνησή της να πάρει θέση στην επερώτηση  γύρω από το ζήτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας.
  Μπροστά σε αυτή την κατάσταση των κτηνοτρόφων,  που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.
ΖΗΤΑΜΕ:
·         Να αποζημιώνονται τα σφαγμένα ζώα ως παραγωγικές μονάδες.
·         Να προστατευτεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων από ενδεχόμενη πτώση τιμών.
·         Επιδότηση ζωοτροφών για τα έγκλειστα ζώα.
·         Να παρθούν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την θωράκιση της περιφέρειας από διάφορες ασθένειες που κατά καιρούς πλήττουν την κτηνοτροφία.
·         Στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο.
·         Άμεση λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται (αεροψεκασμοί κτλ) για την εξάλειψη της ασθένειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 13:00μ.μ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.