Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Τα απρόοπτα που σημάδεψαν την ορκωμοσία - Ο διάλογος μυστήριο Σαμαρά - Δένδια
 Η ορκωμοσία της νεας κυβέρνησης  έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο
Υπουργοί συν γυναιξοί και τέκνοις, ένας 5λεπτος διάλογος παράμερα του Αντώνη Σαμαρά με το Νίκο Δένδια, το σκαμπό που έπεσε μόλις έβαλε την υπογραφή του ο νεος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, η απουσία λόγω αδιαθεσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου και η εντυπωσιακή παρουσία της Αντζελας Γκερέκου που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί της, ήταν όλα όσα ξεχώρισαν στο παρασκήνιο της ορκωμοσίας της νεας κυβέρνησης.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν οι νέοι υπουργοί, ενδεικτικό της αγωνίας τους. Ωστόσο να σημειωθεί ότι υπουργοί που δεν ανασχηματίσθηκαν δεν χρειαζόταν να ορκιστούν ξανά. Οι περισσότεροι έφτασαν με τα πόδια.


Πρώτοι έφτασαν: ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιώργος Ορφανός, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με την σύζυγο και την κορούλα του, η Αντζελα Γκερέκου η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με λευκό κοστούμι και πράσινο μεταξωτό πουκάμισο.

Εφτασαν επίσης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Σοφία Βούλτεψη, ο Αντώνης Μπέζας, ο Μάκης Βορίδης με την σύζυγο και τον γιο του.
 Συμβολική θεωρήθηκε η κίνηση του πρωθυπουργού να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με το νεο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Η ορκωμοσία έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια  και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όταν υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήρε παράμερα το νεο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και επι ένα πεντάλεπτο μιλούσαν σε έντονο ύφος.

Αφού υπέγραψαν οι νέοι υπουργοί πήραν το δρόμο για τη Βουλή καθώς εκεί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βγαίνοντας ο κ.Σαμαράς από το Προεδρικό είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς: «Ακολουθήστε με έχω γρήγορο βήμα».

Στο υπουργικό, θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, θα πάρουν... εντολές και μετά θα φύγουν ο καθένας για το υπουργείο του. Κι αφού γίνουν και οι τελετές παράδοσης και παραλαβής, θα σηκώσουν τα μανίκια και θα αρχίσουν τη δουλειά...