Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στους χαλαζόπληκτους αγρότες της Κλένιας ο Κώστας Κόλλιας



Το δημοτικό διαμέρισμα της Κλένιας που επλήγη πρόσφατα από ισχυρή χαλαζόπτωση επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με την παρουσία γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
          «Σήμερα βρέθηκα στην Κλένια μαζί με τον συνάδελφο Βουλευτή κ. Δήμα, με γεωπόνους του ΕΛΓΑ, τους πληγέντες παραγωγούς και εκπροσώπους από τοπικούς φορείς όπου έγινε ο επιτόπιος έλεγχος της τεράστιας καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες  κατόπιν ισχυρής χαλαζόπτωσης.
Σε επικοινωνία που είχα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό τόνισα την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων και ζήτησα την επιτάχυνση της. Ο κ. Μποτός με διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα προκειμένου όλοι οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια.
Ήδη σήμερα στάλθηκε το πρώτο κλιμάκιο με γεωπόνους οι οποίοι έκαναν μία πρώτη αξιολόγηση της ζημιάς και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχω λάβει, ο ΕΛΓΑ θα αποστείλει άμεσα κλιμάκιο που θα πραγματοποιήσει τις αυτοψίες και θα συντάξει τα πορίσματα.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφτώ την περιοχή προκειμένου να συνομιλήσω με τους αγρότες και να ακούσω τα αιτήματά τους καθώς επίσης και να διαπιστώσω ο ίδιος το μέγεθος της ζημιάς και να συνδράμω ανάλογα. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι καλλιέργειες στην περιοχή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και σε πολλές περιπτώσεις οι ζημιές φτάνουν το 100%. Επιπλέον τόνισα ιδιαίτερα, στους εκπροσώπους των ΕΑΣ, ότι υπάρχει ζημιά και στις ελαιοκαλλιέργειες οι οποίες θα πρέπει να εκτιμηθούν στο προσεχές διάστημα.
Η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων δεν είναι για εμένα το ζητούμενο, αλλά το αυτονόητο. Από τον ΕΛΓΑ με διαβεβαίωσαν ότι τα πορίσματα θα ανταποκρίνονται στην πραγματική έκταση των ζημιών και ότι οι αντίστοιχες αποζημιώσεις θα καλύψουν πλήρως τους παραγωγούς μας. Αν και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΕΛΓΑ, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Θα είμαι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και με την Διοίκηση του ΕΛΓΑ μέχρι την πλήρη δικαίωση όλων των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας.»