Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

"Έσπασαν" τα ρεκόρ στο Χελυδόρι


Οι εκλογικές αναμετρήσεις για αυτοδιοίκηση και ευρωβουλή τελείωσαν.
Στο Δυτική Κορινθία υπάρχει ένα μικρό χωριό το Χελυδόρι , που στις εκλογές αυτές ακούστηκε πολύ. Αιτία τα ρεκόρ που έπεφταν βροχή από τη μία Κυριακή στην άλλη , με ποσοστά που θύμιζαν "σταλινική" εποχή , ή ποσοστά που κόμματα, θα ήθελαν να είχαν σε πανελλήνια κλίμακα για την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα  κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών ο συνδυασμός "ΟΜΟΝΟΙΑ" του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλου , στο Χελυδόρι, συγκεντρώνει 180 ψήφους, επί 195 ψηφισάντων  ( 2 λευκά - άκυρα) και επί 193 εγκύρων ψήφων πιάνει το απίθανο ποσοστό του   93,26% , ποσοστό που μας παραπέμπει σε άλλες. εποχές. Το υπόλοιπο 6,73% μοιράζονται άλλοι τρεις συνδυασμοί από τους πέντε που μετείχαν της εκλογικής διαδικασία. Η επιτυχία αυτή του συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" , στο Χελυδόρι,  οφείλεται  αποκλειστικά στους νέους του χωριού που εντάχθηκαν ομαδικά στο συνδυασμό με αποτέλεσμα  να συγκεντρώσει το απίστευτο 93,26% .  Μπροστάρης της επιτυχίας αυτής ήταν ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κουσουλός που κατέγραψε το δικό του αξιοζήλευτο ρεκόρ καθώς συγκέντρωσε 160 ψήφους το 88,88% του συνδυασμού ή το 82,90% των εγκύρων ψηφοδελτίων της τοπικής Κοινότητας Χελυδορέου.
Θα  πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι με την  την εκλογή του Κώστα στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής περνάμε στην 4η γενιά της οικογένειας Κουσουλού από το Χελυδόρι που επί ένα αιώνα προσέφεραν ή προσφέρουν της υπηρεσίες τους  στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδίοικησης. Ο προπάππους του, Ανδρέας Κουσουλός υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Κοινότητας Κούτου ( Χελυδορέου) το 1912 . Το 1934 ο αδελφός του παππού του Κώστα , Γρηγόρης Κουσουλός χρημάτισε Γραμματέας της Κοινότητας Χελυδορέου, Ο έτερος αδελφός του παππού του, Πέτρος Κουσουλός διετέλεσε το 1958 Πρόεδρος της ίδιας Κοινότητας. Τελευταίος Πρόεδρος της Κοινότητας μέχρι και την κατάργησή της το 1998 υπήρξε ο Ανδρέας Κουσουλός του Πέτρου. Τέλος αξίζει εδώ να μνημονεύσουμε και ότι ο πατέρας του Κώστα, ο αείμνηστος Ανδρέας Κουσουλός υπήρξε Κοινοτικός σύμβουλος της Κοινότητας γύρω στο 1978 - 80 . Ο Κώστας Κουσουλός έχει σπουδάσει οικονομία, διοίκηση, διαφήμιση και Marketing, είναι αγρότης, ενώ έχει εργαστεί και στο εξωτερικό  .
Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στον αθλητισμό, καθώς είναι γενικός αρχηγός στην ομάδα του Αστέρα Δερβενίου, αλλά και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος   σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:
"Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας όλες και όλους που με τιμήσατε με την ψήφο σας ,και να σας υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας.
Ο στόχος και το όραμά μας είναι να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες.
Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί με αγώνα ,δημιουργία και κυρίως αγάπη.
Συνεχίζουμε, βλέπουμε μπροστά αισιοδοξούμε και διεκδικούμε το μέλλον, για μας και τα παιδιά μας."

Εκτός από τα ρεκόρ της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" και του Κώστα Κουσουλού , στο Χελυδόρι , κατά την δεύτερη Κυριακή , που διεξήχθησαν και οι ευρωεκλογές, σημειωθηκε και άλλο ρεκόρ.
Το "ΣΧΕΔΙΟ Β" του Αλέκου Αλαβάνου που το συνολικό ποσοστό που συγκέντρωσε σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπέρασε το 0,20% , στο Χελιδόρι , το ποσοστό του έπιασε "ταβάνι", ποσοστό που το κόμμα, θα ήθελε να είχε σε πανελλήνια κλίμακα για την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Εδώ  συγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσοστό 19,39% , καθώς πήρε 32 ψήφους στα 165 έγκυρα ψηφδέλτια. Και όχι μόνον αυτό , το ΣΧΕΔΙΟ Β κατέλαβε την 2η θέση μετά την Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωσε το 25% , αφήνοντας στην 3η και 4η θέση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή με ποσοστά 14% & 13,33%, αντίστοιχα.  Η επιτυχία αυτή για το ΣΧΕΔΙΟ Β οφείλεται ότι υποψήφιος του  ήταν ο εκ Χελυδορίου καταγόμενος οικονομολόγος Αλέκος Κανελλόπουλος  

Β. Λ.