Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στην 25 ψηφίσαμε, στις 26 τελείωσε. Τελείωσε η μεταπολίτευση της χώρας που γεννήθηκε στις στάχτες του εμφυλίου. Δύο γενιές χαμένες για ένα ουτοπικό δίλλημα. Ο κ.Τσίπρας έκανε το λάθος να θέσει επίσης ένα άκαιρο δίλλημα σε ένα δοκιμαζόμενο λαό. Σε λάθος χρόνο και σε λάθος τόπο. Πήρε την απάντηση του πολιτικού του τέλους. Της αδυναμίας αυτοδυναμίας του και της έναρξης των συνδιαλλαγών του.

Μόλις κατάλαβε την ήττα του μαζί με τις δύο πάλαι πότε κραταιές παρατάξεις του κέντρου και της δεξιάς άρχισαν όλοι μαζί με διακομματική ζέση να μαζεύουν συνιστώσες. Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει όμως από τους επίδοξους πρωθυπουργούς γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το λαό. Όλοι αναλώνονται σε συμμαχίες λυκοφιλίας, ολιγαρχικά πατροναρίσματα και ξενόδουλες υποκλίσεις με άδοξο τέλος. 

Δεν υπάρχει πια αριστερά, κέντρο και δεξιά στον 21ο αιώνα της Ελλάδας. Υπάρχει ευμάρεια του λαού που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανατροπή της διακομματικής εξουσιαστικής ολιγαρχίας και εξαθλίωση του λαού με τις υπανάπτυκτες πολιτικές των μεσαζόντων του χθες, που δυστυχώς ακόμα ανεχόμαστε και προσκυνάμε. Μόνο ο κ.Σαμαράς γνωρίζει το δρόμο αλλά δεν μπορεί να πιάσει το ρυθμό της αλλαγής με τα τόσα εμπόδια που βρίσκει. Ότι δεν ελέγχεις το εξουθενώνεις.

Το Παγκόσμιο χωριό δεν γνωρίζει από επικοινωνιακά παραμύθια και η ανταγωνιστικότητα μόνο οδηγεί στη δόξα και το τελικό. Όταν η κοινωνία των αξίων αντικαθιστάται από τη κοινωνία των μετρίων αποκλείεσαι στα πέναλτι.

Οι διακομματικές μηχανορραφίες της  καταρρέουσας Παράγκας δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ο μόνιμος εκβιασμός των εκλογών και οι ανέξοδες υποσχέσεις σε πολιτικούς για θρόνους και ηγεσίες κομμάτων δεν θα έχουν επίσης κανένα αποτέλεσμα. Ο κ.Σαμαράς θα κυβερνήσει για πολλά χρόνια, αν δεν ενδώσει όπως ο κ.Σάντος. Με έναν άριστο τερματοφύλακα δεν υπάρχει περίπτωση να ηττηθεί. Η Ελλάδα δεν βάζει πια αυτογκόλ με την άμυνα που έχει. Δεν αυτοκτονεί πολιτικά και κοινωνικά. Δεν γυρίζει στα μπλε και πράσινα καφενεία. Στα θαλασσί και ροζ και το διχασμό.
Το καλύτερο που οι κυβερνώντες κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν να κάνουν είναι να εξοντώσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Τον κακό εαυτό τους. Τον κακό εαυτό της κοινωνίας. Να εξαρθρώσουν κάθε παράσιτο της πολιτικής, επιχειρηματικής και θεσμικής εξουσίας και να αναδείξουν τις αστείρευτες δυνάμεις των νέων δημιουργώντας νέα πρότυπα. Αυτούς που θα διαχειριστούν τον υλικό και πνευματικό πλούτο της χώρας εις όφελος της χώρας και του λαού. 

Της Ελλάδας του Καραγκούνη που αποχαιρέτησε τρέχοντας, «χωρίς να συνεργαστεί αν χρειαστεί με το διάβολο». Μη κοιτώντας πίσω…