Κυριακή 11 Μαΐου 2014

O Αντ. Σαμαράς εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για τις προσεχής περιφερειακές εκλογές, λέγοντας ότι δεν ήταν μαζί μας, αλλά στήριξε την ανάπτυξη κι εμείς τον στηρίζουμε. (Video)

Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ αντιπροσωπεύει τη Νέα Ελλάδα

«Βάλτε την υπογραφή σας στην ιστορία που φτιάχνουμε. Δώστε μας την δύναμη να κάνουμε τη Νέα Ελλάδα πραγματικότητα. Σήμερα από την Τρίπολη στέλνουμε το προμήνυμα της νίκης σε όλη την χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, για τις Ευρωεκλογές.
Ο πρωθυπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι:« Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες στο Δημόσιο.
Ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτοί ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο , αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν απ' το χθες».


Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, ο κ. Τσίπρας είναι εναντίον των επενδύσεων, όπως το σχέδιο του Ελληνικού,το οποίο είπε πως ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη.
Χαρακτήρισε ‘'ρουκέτα του ΣΥΡΙΖΑ'' τα όσα ανέφερε ο Μανόλης Γλέζος για εσωτερικό δανεισμό, υπογραμμίζοντας: «Ευτυχώς ο κόσμος αυτούς τους ανθρώπους δεν τους παίρνει στα σοβαρά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν ζημιά στη χώρα με την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουμε στην κρίση κι επιδιώκουν την αστάθεια, γιατί ξέρουν ότι θα εξαφανιστούν μόλις εξαφανιστεί η κρίση, που έχει αρχίσει να ξεπερνιέται».
 Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σ' ένα θερμό ακροατήριο που τον διέκοπτε συνεχώς φωνάζοντας συνθήματα, τόνισε πως η χώρα κέρδισε το στοίχημα για το αύριο και με σταθερά βήματα πηγαίνει μπροστά.

«Υπάρχει σχέδιο», ανέφερε,«για να βγούμε οριστικά από την εποχή των μνημονίων. Πιάσαμε τους στόχους μας και θα οδηγήσουμε τον τόπο στην πραγματική αναγέννηση». Οι νεολαίοι στο ακροατήριο διέκοπτουν φωνάζοντας:«Πιο ψηλά με τον Αντώνη Σαμαρά» κι ο πρωθυπουργός να απαντά:, «Πιο ψηλά μας πάει αυτή η νεολαία».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση, και έκανε λόγο για ‘'επαναστατικές αλλαγές'', όπως η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων για να μην έχουν είπε, το μονοπώλιο της γνώσης οι συντεχνίες και τα κυκλώματα,εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό και ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού για να πάψει η Βουλή να αποτελεί προθάλαμο υποψηφίων υπουργών.

Δεσμεύτηκε απέναντι στους αγρότες ότι θα οριοθετηθούν οι βοσκότοποι, που είναι πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων, για δεκαετίες, ενώ τόνισε πως η ανάπτυξη της Νέας Ελλάδας έχει ξεκινήσει από την Πελοπόννησο, όπου ολοκληρώνονται οι αυτοκινητόδρομοι ως την Καλαμάτα και τη Σπάρτη κι ανέφερε ότι εκτελούνται σημαντικά έργα που φτάνουν το 1,5 δις ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί το 2016. Παράλληλα, κεντρικός στόχος είπε πως είναι η κατασκευή του παραλιακού άξονα Καλαμάτα, Γύθειο, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Κόρινθος.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για τις προσεχής περιφερειακές εκλογές, λέγοντας ότι δεν ήταν μαζί μας, αλλά στήριξε την ανάπτυξη κι εμείς τον στηρίζουμε, καθώς και στον δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, για τις δημοτικές εκλογές, σημειώνοντας πως ‘'στηρίζουμε το πολυσήμαντο έργο του στην Τρίπολη''.

Επεσήμανε πως στις δύσκολες στιγμές η παράταξη ένωνε τους ¨Έλληνες και πρόσθεσε πως δεν γίνονται πλέον ανεκτά κηρύγματα μίσους.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν τόσο την πρώτη, όσο και την δεύτερη Κυριακή υπογραμμίζοντας ότι, «η αδράνεια και η χαλαρότητα δεν είναι για αυτούς που φέρνουν το αύριο».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι βουλευτές της Πελοποννήσου και πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ενώ παρά τον κακό καιρό και τη βροχή πλήθος κόσμους είχε γεμίσει ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.


isthmos.gr