Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Επισπεύδεται η διαδικασία κινητικότητας – Τι προβλέπει τροπολογία του ΥΠΔΜ

Τροπολογία με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας κινητικότητας  υπαλλήλων, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με την τοποθέτησή τους στους φορείς υποδοχής φέρει με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», του υπουργείου Ανάπτυξης.
«Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, βάσει του ν. 4172/2013 και συμμετέχουν σε διαδικασίες κινητικότητας, οι οποίοι έχουν υποβάλει Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση μετάταξης/μεταφοράς τους σε περισσότερες από μία Ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τοποθετούνται υποχρεωτικά στους φορείς υποδοχής, με τη χρονική σειρά κατά την οποία καταρτίζονται και αναρτώνται τα οριστικά αποτελέσματα από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια εκάστης Ανακοίνωσης»,  αναφέρεται στη ρύθμιση.
Προστίθεται, δε, ότι «στην περίπτωση αυτή, ο υπάλληλος παραιτείται των δικαιωμάτων που απορρέουν από την υποβολή αίτησης στις άλλες Ανακοινώσεις, δηλαδή του δικαιώματος μετάταξης σε θέσεις άλλων Ανακοινώσεων».
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 

aftodioikisi.gr