Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δείπνο Δασκαλόπουλου στον Σαμαρά

Dimitris-Daskalopoulos
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, οι πρόεδροι 41 εργοδοτικών οργανώσεων από 35 χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν στην Αθήνα, το διήμερο 8 & 9 Μαΐου 2014, για τη συνεδρίαση της BUSINESSEUROPE, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του ΣΕΒ και αντιπρόεδρο της BUSINESSEUROPE κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Στην ατζέντα της συνάντησης προτεραιότητα έχουν η νέα βιομηχανική πολιτική που σχεδιάζει σήμερα η Ευρώπη ως μοχλό για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και την αποκατάσταση της Ε.Ε. ως βασικού παίκτη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Παράλληλα, θα επαναδιατυπωθούν οι προτάσεις της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για τις αναγκαίες αναπτυξιακές πολιτικές καθώς και για την ανάγκη θεσμικής ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία της BUSINESSEUROPE αναμένεται να στείλει σημαντικό μήνυμα για το νόημα των εκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Η πλατιά συμμετοχή των πολιτών σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία μπορεί να αποτελέσει το ισχυρό αντίβαρο στον ευρωσκεπτικισμό και στην άνοδο των ακραίων πολιτικών κινημάτων που μάχονται το Ευρωπαϊκό όραμα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος θα περιγράψει ειδικότερα τα βήματα που έχουν γίνει για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συμφωνήσουν οι Βρυξέλλες σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και να σηματοδοτηθεί το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη 8 Μαΐου ο κ. Δασκαλόπουλος εκ μέρους της BUSINESSEUROPE παραθέτει δείπνο με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.  Την επομένη, 9 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης θα κάνει την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της BUSINESSEUROPE.


Η BUSINESSEUROPE (www.businesseurope.eu) είναι η κορυφαία εργοδοτική οργάνωση  της  Ευρώπης.  Εκπροσωπεί πάνω από 20.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις 35 χωρών και μέλη της είναι οι αντίστοιχες εθνικές εργοδοτικές οργανώσεις. Στόχος της BUSINESSEUROPE, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρώπης.

ysterografa.gr