Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«Χ»αμένοι βαθμοί σε Περιστέρι, Τούμπα, κερδισμένος ο Αστέρας

Απογοητευμένη Τούμπα, επιπόλαιος ΠΑΟΚ, τυχερός Αστέρας στο 1-1
Πρεμιέρα στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, τα οποία θα αναδείξουν την ομάδα που θα μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και τα υπόλοιπα για το Europa League.
Στο Περιστέρι, ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός... σκόνταψε με αντίπαλο τον Ατρόμητο, καθώς αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη .Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «πράσινους» να προηγούνται στο 18΄ με τον Αμπέντ και τους «κυανόλευκους» να ισοφαρίζουν στο 56΄ με τον Ταυλαρίδη. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 10 παίκτες τα τελευταία 12 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) λόγω της αποχώρησης του Λαγού με τραυματισμό, ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από το Γιάννη Αναστασίου.
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ.Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης (82΄ Φωτάκης), Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (74΄ Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (57΄ Ναπολεόνι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης, Αμπέντ (30΄ Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (54΄ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελνετ, Πέτριτς (65΄ Μπεργκ).
Στο μεταξύ, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτερησης, προκλήθηκε ένταση στο Περιστέρι, όταν ένας άνδρας ασφαλείας του γηπέδου αποπειράθηκε να χτυπήσει έναν νεαρό φίλαθλο που είχε εισέλθει στο γήπεδο για να ζητήσει τη φανέλα του Μάρκους Μπεργκ!
«Τι κάνεις εκεί; Χτυπάς παιδί;» του φώναξαν οι Μάρκους Μπεργκ και Ζέκα, ενώ κάποιοι οπαδοί του Ατρομήτου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν στο κυνήγι το σεκιούριτι. Το περιστατικό δεν έληξε εκεί, πάντως, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν προς τους οπαδούς για να τους απωθήσουν και, όπως καταγγέλλουν οι γηπεδούχοι, έφτασαν μέχρι τα κάγκελα για να τους προκαλέσουν.
Ο Γιώργος Σπανός, μάλιστα, έφυγε τρέχοντας από την εξέδρα των επισήμων στην απέναντι πλευρά για να καθησυχάσει το πλήθος. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, από την πλευρά τους, έδειξαν διάθεση να εισβάλλουν με τη σειρά τους, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Στη σχεδόν... άδεια Τούμπα (λόγω απογοήτευσης από την απώλεια του Κυπέλλου), ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ και τελικά έφυγε με την ισοπαλία με σκορ 1 - 1 που τον κρατάει «ζωντανό» στη «μάχη» της Ευρώπης. Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες πέτυχε στο 12' ο Μπαράλες με δυνατό σουτ, ενώ για το «δικέφαλο» του Βορρά ισοφάρισε ο Στοχ στο 59'.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο (79’ Τζαβέλλας), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς (46’ Βούκιτς), Λούκας (56’ Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ν’Ντο (82’ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο (65’ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (73’ Χουάνμα)