Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι αριθμοί της αυτοδιοικητικής νίκης για τη ΝΔ

ND-Syggrou-flags
Θετικό πρόσημο δίνει η Συγγρού στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η Νέα Δημοκρατία καταγράφει την “αριθμητική της νίκης”, σε Περιφέρειες και Δήμους.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Συγγρού, σε επίπεδο Περιφερειών η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενώ την 8η την κέρδισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, γέννημα-θρέμμα της ΝΔ.
Σε επίπεδο δήμων, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 26 πρωτεύουσες νομών, έναντι 6 του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Λεκανοπέδιο, από τους συνολικά 66 δήμους, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τους 29, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί σε μόλις 11, στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο σκορ είναι 9-0, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η “γαλάζια” Παράταξη πέτυχε εμβληματικές νίκες σε Θήβα, Άργος, Αγρίνιο και Νάουσα, με τους δυο τελευταίους δήμους να περνούν στον έλεγχό της, μετά από π0λλές δεκαετίες.
Με βάση την παραπάνω αριθμητική, στη Συγγρού καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες επιδοκίμασαν τη στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηριχθεί σε αυτοδιοικητικές προσωπικότητες σε κάθε περιοχή, αντί να επενδύσει σε “σκληρές” κομματικές επιλογές.

ysterografa.gr