Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κυριάκος: Ο Τσίπρας δεν μπορεί μόνος του να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

kiriakos1000
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον RealFM τόνισε ότι η «εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί μελλοντικά από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών» και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν «σπουδαίοι Έλληνες  που δεν προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής και μπορούν να συγκεντρώσουν την αποδοχή των 3/5 της Βουλής».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε επίσης στον ανασχηματισμό, αλλά και στην υπερφορολόγηση
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:
«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και στην περίπτωση της κυβέρνησης συνεργασίας των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, με τον πρώτο λόγο να ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό.
Το βασικό ζητούμενο που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι να επανέλθει σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να αποκλιμακωθεί η ανεργία. Υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα, ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια υπερφορολόγηση που οδήγησε πολλά νοικοκυριά στα όριά τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία. Αυτά είναι τα δύο ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση.
Είναι αναμενόμενο στα μέσα ενός εκλογικού κύκλου να υπάρχει μια πολιτική φθορά. Εάν υπάρχουν αστοχίες και σφάλματα θα πρέπει να διορθωθούν. Οποιοδήποτε μέτρο προτείνουμε πρέπει να είναι κοστολογημένο και αν απαιτούνται ισοδύναμα, πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα.
Εάν πιστώνουμε στην ελληνική οικονομία σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, τότε αυτή την πρόοδο πρέπει να την πιστωθεί και ο Υπουργός Οικονομικών. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ξαναβγήκαμε στις αγορές, ξεκινάει η συζήτηση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Στα ζητήματα της φορολογικής πολιτικής ενδεχομένως να απαιτούνται κάποιες διορθωτικές κινήσεις.
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μπλοκάρει από μόνος του την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί μελλοντικά από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα των εκλογικών κύκλων. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι Έλληνες, που δεν προέρχονται απαραίτητα από τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής, που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την αποδοχή των τριών πέμπτων της Βουλής και να είναι εξαιρετικοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας».

ysterografa.gr