Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πώς γιόρτασε ο Κένεντι τα τελευταία γενέθλιά του…

JFKs_Last_Birthday_Party_May_1963
Twitter@EmOikonomidis
Στις 29 Μαϊου του 1963, ο Λευκός Οίκος… είχε πάρτυ, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι γιόρταζε τα 46α γενέθλιά του.
Κανείς φυσικά δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα ήταν και τα τελευταία του, καθώς πριν γυρίσει ο χρόνος, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, η ζωή του πιο ονομαστού Προέδρου που γνώρισε ποτέ η υπερδύναμη, θα σταματούσε στο Ντάλας του Τέξας.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανακαλούν από το αρχείο τους στιγμές και φωτογραφίες εκείνων των γενεθλίων, που δείχνουν έναν Κένεντι χαλαρό και μάλλον γαλήνιο, καθώς προετοιμαζόταν για την τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.
Οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του, θα άλλαζαν για πάντα τον ψυχισμό της ανθρωπότητας, καθώς σε συνδυασμό με τις δολοφονίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Ρόμπερτ Κένεντι, η πολιτική έγινε αίφνης πιο βίαιη.
Εκείνο το βράδυ, η Τζάκι Κένεντι και τα υπόλοιπα μέλη του “Κάμελοτ”, χαμογελούσαν από ευτυχία. Η τραγωδία της δυναστείας μέχρι και τις μέρες μας, δεν αναιρεί την ορθότητα των λόγων της Maya Angelou, που με τη σειρά της “έφυγε” χθες:
“Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι τους είπες. Θα ξεχάσουν τι έκανες. Αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να νιώσουν”. Και ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι έκανε τους Αμερικανούς να πιστέψουν στο όνειρο…

ysterografa.gr