Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

“Βούλιαξε” η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό (photo) - Πάπας Φραγκίσκος: Ελπίδα, όχι νοσταλγία…

BlpqVmoCIAA56zr
Όπως αναμενόταν, η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό “βούλιαξε” από τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, για να ακούσουν τον καθιερωμένο λόγο του Πάπα Φραγκίσκου προς την ανθρωπότητα.
Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έστειλε το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, ζητώντας παράλληλα ειρήνη σε όλο τον πλανήτη.

Pope FrancisTwitter@EmOikonomidis
Ήταν το δεύτερο Πάσχα του ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, και ο Πάπας Φραγκίσκος φρόντισε και πάλι με τα λόγια του να “ταξιδέψει” πιο μακριά το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.
Ο “Πάπας της συνείδησης”, πρόσωπο της περσινής χρονιάς και θρησκευτικός ηγέτης πολύ πέρα και μακριά από τους περιορισμούς της τυπολογίας, αναφέρθηκε στο πραγματικό μήνυμα της Ανάστασης.
Ένα μήνυμα ανακούφισης, ασφάλειας και ελπίδας, η βίωση του οποίου ξεκινάει από την καρδιά, για να συνεχίσει στο μυαλό.
Ο Ποντίφικας ήταν ξεκάθαρος: “Δεν πρόκειται για νοσταλγία”. Και εννοούσε ότι δεν πρέπει να σταματάμε τη διαδρομή της μνήμης στην ανάμνηση της θυσίας του Χριστού για εμάς.
Αλλά να βιώσουμε την ομορφότερη στιγμή της Ιστορίας του ανθρώπου, ως ένα διαρκές και ανατροφοδοτούμενο εφαλτήριο για να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι προς ένα καλύτερο μέλλον.
Με την ελπίδα ζώσα πραγματικότητα, και όχι απλή προσδοκία…
Χριστός Ανέστη!