Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Επτά τραυματίες από βαρελότο στη Σαντορίνη – Τρεις Αμερικανοί κι ένας Έλληνας νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα

ekrixi-varelota
7 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στη Σαντορίνη, και χρειάστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.
Το βαρελότο έπεσε λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης, λόγω της μεγάλης ποσότητας πυρίτιδας που περιείχε ωστόσο προκάλεσε τους τραυματισμούς.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 3 Αμερικανοί (51,53 και 54 χρόνων ) οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά στο σώμα. Ένας 50χρονος Έλληνας τραυματίστηκε σοβαρά στα μάτια ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ένας 23χρονος Ελληνας και δύο Κύπριοι 24 και 27 χρόνων.
 Οι τρεις Αμερικανοί και ο 50χρονος Ελληνας μεταφέρθηκαν αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια με ιδιωτικό αεροπλάνο διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς τα τραύματά τους ήταν επιπόλαια και επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Το αυτοσχέδιο βαρελότο αποτελείτο απο χαρτί, σπάγκο, ναύλον και ποσότητα δυναμίτη. Οι δράστες το πετάξαν σε ενα σημείο όπου τα σοκάκια συγκλίνουν σε μια πλατεία, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι πιστοί.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού έχουν γίνει δύο συλλήψεις ενώ αναζητούνται κι άλλοι.