Τρίτη 1 Απριλίου 2014

"Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης" - Βλάσσης Τσιώτος: "Hρθε η ώρα να λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε.. Ο Δήμος μας γυρίζει πια σελίδα.. ‘το σκοτάδι του ενός, πολλοί μαζί το κάνουν φως’’ .

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2014/02/tsiotos-680x365.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση "Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης" για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζει κάποια απλά μα συνάμα, όπως αποδεικνύεται, δύσκολα στην κατανόηση πράγματα.
Η Αυτοδιοίκητη πρότασή μας έχει σαν πυρήνα την ουσιαστική ένωση όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου μας. Το βλέμμα μας συνεχίζει να εστιάζει ευθεία στα προβλήματα του τόπου χωρίς να ρίχνουμε κλεφτές ματιές ούτε δεξιά ούτε αριστερά και χωρίς να κλείνουμε πονηρά το μάτι σε πρακτικές και νοοτροπίες που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Για όλους εμάς στην Ανανεωτική Συνεργασία ήρθε η ώρα να λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε. Πίσω μας είναι μόνο η ανάγκη του κόσμου για κάτι νέο , ανεξάρτητο και ακομμάτιστο και μπροστά μας είναι μόνο η ευθύνη για το τεράστιο φορτίο που καλούμαστε να αναλάβουμε και το μέγεθος της προσφοράς που απαιτείται.
Οποιοσδήποτε καλόπιστα ή κακόπιστα θέλει να μας εντάξει σε παλιές δεξαμενές και να μας τοποθετήσει ταμπέλες προέλευσης πρέπει να γνωρίζει οτι σεβόμαστε την γνώμη οποιουδήποτε συνδημότη μας, διατηρούμε όμως το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Οι εποχές κρίσης των προθέσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι πράξεις είναι αυτές που χαρακτηρίζουν μια κίνηση και όχι τα νεφελώδη και επικίνδυνα ιδεολογήματα.
Ο Δήμος μας γυρίζει πια σελίδα. Τα 16 χρόνια δημαρχίας του κ. Σκούρα και τα 12 χρόνια δημαρχίας του κ. Κλαδούχου ολοκληρώθηκαν. Προσέφεραν ο καθένας αυτά που μπορούσαν και τους ευχαριστούμε για αυτό. Η ιστορία θα κρίνει το ισοζύγιο του καθενός. Ο Δήμος όμως πλέον βαδίζει στην αυριανή μέρα μέσα σε πρωτόγνωρες για όλους μας, δυσκολίες. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και προσωπικών λιθοβολισμών μπορεί να προσφέρουν ψυχολογική εκτόνωση, καταστρέφουν όμως το κλίμα ομοψυχίας που εμείς στην Ανανεωτική Συνεργασία έχουμε θέσει σαν ύψιστο στόχο.
Στην προσπάθειά μας να βγούμε απο το αδιέξοδο που άλλοι μας έβαλαν, κάνουμε ξεκάθαρο ότι συμμαχούμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους Δημότες που συμμερίζονται και μπορούν να υποστηρίξουν τις βασικές μας αρχές και όχι με χώρους, ομάδες και παρατάξεις.
Όλοι εμείς στην Ανανεωτική Συνεργασία πιστεύουμε ότι ‘‘το σκοτάδι του ενός, πολλοί μαζί το κάνουν φως’’. Θα υπερασπιστούμε τις αρχές μας με υπευθυνότητα, κοσμιότητα, συνέπεια και ενθουσιασμό.

Γραφείο Τύπου
Ανανεωτικής Συνεργασίας