Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τα επικίνδυνα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ (και) με τα εθνικά θέματα

axmet-kourt
Κανείς δεν έχει ξεχάσει τη συμπαράσταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, στα γειτονικά Σκόπια για το μείζον ζήτημα του ονόματος.

Θα έλεγε κανείς πως αυτό το κόμμα, φιλοξενείται στην Ελλάδα. Πως εργάζεται για κάποια άλλη χώρα, πως τα συμφέροντά του βρίσκονται εκτός συνόρων. Η εμμονή του με την «ανεξέλεγκτη» μετανάστευση, η εμμονή του να βρίσκει πολιτικά άλλοθι και ενίοτε και συνηγόρους υπεράσπισης σε τρομοκρατικές ενέργειες και ακόμη το πάθος του να αφήνει τα εθνικά θέματα σε απόλυτη έκθεση (Σκόπια, Θράκη, Αιγαίο, κ.α), εγείρουν τεράστιους προβληματισμούς για τους μεσαίους ψηφοφόρους.



Τρομάζει τον μεσαίο χώρο η ιδέα.., αυτόν που ο Τσίπρας αγωνίζεται να προσεγγίσει, η ιδέα ..να δει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία υπό τις επευφημίες του ΣΥΡΙΖΑ, να δει τη Θράκη να αυτονομείται, υπό το πρίσμα της δήθεν αριστερής ελεύθερης φιλοσοφίας, να δει το Αιγαίο χωρίς στρατιωτική φύλαξη.. μόνο από την πλευρά της Ελλάδας-φυσικά. Να δει εκατομμύρια μετανάστες με .. Ελληνικά διαβατήρια, να λαμβάνουν μάλιστα και το επίδομα ανεργίας, όπως έλεγε το κυβερνητικό πρόγραμμα του 2012.. του συνασπισμού της αριστεράς και της προόδου..

Τελευταίο δείγμα γραφής ο Μουσουλμάνος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Αχμέτ Κουρτ, που είναι (ήταν) υποψήφιος με τον συνδυασμό που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο εν λόγω κύριος, φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τους φορείς που υποστηρίζουν την αυτονόμηση των μουσουλμάνων της Θράκης και με άλλα ακραία στοιχεία της Τουρκικής πολιτικής σκηνής. Ακόμη, ο αποκλεισμός της Σαμπιχά Σουλεϊμάν επειδή ήταν περισσότερο Ελληνίδα, παρά Τουρκάλα απλά .. ανατριχιάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τπροκαλεί ρίγη μόνο με τη διγλωσσία του σε βασικούς τομείς της επιβίωσης της Ελλάδας (ευρώ ή δραχμή), τρομάζει και γιατί στα εθνικά θέματα λειτουργεί ως μία εφιαλτική αντιδραστική συνιστώσα που υπερασπίζεται όλους και όλα εκτός από την Ελλάδα.

Ο μεσαίος χώρος που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ πως υπερασπίζεται, ΔΕΝ είναι .. των άκρων. Γι αυτό τον χάνει. Η αντίδραση της κοινωνίας, που έγινε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, μετακινείται σε επιλογές σταθερότητας που θωρακίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και εξασφαλίζουν την εθνική ταυτότητα και ακεραιότητα. Ο μεσαίος χώρος αντιλαμβάνεται τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελληνική κοινωνία δεν θέλει ούτε τη δραχμή, ούτε αλλαγή συνόρων και εθνικών κεκτημένων, για τα επαναστατικά καπρίτσια κάποιων μαχητικών συνιστωσών του κ. Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, εμφανίζει και πάλι το προσωπείο του 4% και διολισθαίνει στις ακραίες πολιτικές, εκεί που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr