Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο Παπαδήμος επιστρέφει στο προσκήνιο

Lucas-Papademos
Η διαδρομή του στον δημόσιο βίο του τόπου έχει συνδεθεί με μάλλον… περίεργες στιγμές, παρά τη γενική αποδοχή που απολαμβάνει σε διεθνές επίπεδο.
Από την εποχή που τον επέλεξε ο Γιάννος Παπαντωνίου για τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, μέχρι την εμπλοκή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ με στοιχεία τα οποία εκ των υστέρων “δαιμονοποιήθηκαν” ως πειραγμένα, αν όχι πλαστά, και από εκεί στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και στη συνέχεια στην πρωθυπουργία του 2ου Μνημονίου, του “κουρέματος” των αποθεματικών των Ταμείων, που μέχρι και σήμερα “σκανδαλίζει” για το παρασκήνιο που προηγήθηκε.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες μεταξύ άλλων επικαλείται και το “Βήμα της Κυριακής”, ο Λουκάς Παπαδήμος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις του για τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία.
Το timing ωστόσο είναι τουλάχιστον… περίεργο. Έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία πολλαπλών ζυμώσεων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ραγδαίων εξελίξεων μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και φυσικά, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα περιοριστεί σε παρεμβάσεις για την οικονομία…

ysterografa.gr