Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ» - Παραίτηση Σαρρή

Παραίτηση Σαρρή και διακοπή του τελικού

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μαζί με όλη τη διοίκηση σκέφτεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μετά τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα, ενώ η ομοσπονδία έστειλε μήνυμα προς τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου για αναβολή ή και για διακοπή του τελικού αν γίνουν επεισόδια.


«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε έναν τελικό γιορτή, ειδικά μετά τα χθεσινά (σ.σ. προχθεσινά) γεγονότα, αλλά αν επαναληφθούν τα επεισόδια τότε θα διακόψουμε τον τελικό στη μέση» ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΕΠΟ και προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνου Γαβριηλίδη, προς τους εκπροσώπους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού κατά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Πηγές της ΕΠΟ, που επιβεβαίωναν την πρόθεση του Γιώργου Σαρρή να παραιτηθεί μετά τη γενική συνέλευση του Ιουνίου, έλεγαν πως «κινδυνεύουμε με τα όσα γίνονται να έχουμε νεκρούς. Εμείς, αν συνεχιστούν αυτά, δεν έχουμε κανένα λόγο παραμονής».
Με βάση πάντως, την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο τελικός θα γίνει στις 26 του μήνα στις 8 μ.μ. στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην πρόθεση της ομοσπονδίας, εφόσον υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, ήταν η διεξαγωγή του τελικού χωρίς την παρουσία οργανωμένων οπαδών και με θεατές μόνο γυναίκες και παιδιά κατά τα πρότυπα άλλων αθλημάτων, η αναβολή του τελικού ή και η διεξαγωγή του σε άλλο στάδιο (η περίπτωση του Πανθεσσαλικού απορρίφθηκε από την αστυνομία).
Ολα αυτά τα πρότεινε χθες η ΕΠΟ, της οποίας ο πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και στη συνέχεια του απέστειλε επιστολή, η οποία εστάλη και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.
Στην επιστολή δεν υπάρχει αίτημα αναβολής του τελικού ή κάτι που σημείωναν κυβερνητικές πηγές, αλλά εκδηλώνεται η πρόθεση της ομοσπονδίας για συνεργασία με τις αρχές.
Ο Γιάννης Ανδριανός, που χαρακτήρισε «ντροπή» τα όσα έγιναν προχθές στην Τούμπα, στηλίτευσε και τη συμπεριφορά των διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας, η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμό και στη διοίκηση της ομοσπονδίας και το θέμα θα συζητηθεί εντός των επομένων ημερών.
Στη σύσκεψη πάντως, που έγινε χθες στο ΟΑΚΑ, ο σχεδιασμός της αστυνομίας πέραν όλων των άλλων θα επικεντρωθεί στη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ που θα είναι πολύ μεγάλη και στο να αποτραπεί η παρουσία οπαδών άλλων ομάδων πέραν των δύο φιναλίστ.

sentragoal.gr