Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΑΡΥΤΑΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ - Ο τελικός τού στερεί το Τσάμπιονς Λιγκ...

Ο τελικός τού στερεί το Τσάμπιονς Λιγκ...

Βαρύτατη τιμωρία που μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένει τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν προχθες στην Τούμπα.

Μια τιμωρία η οποία, λογικά και αφού συνταχθούν οι εκθέσεις και τα κατηγορητήρια, θα περιλαμβάνει από τιμωρία της έδρας του «δικέφαλου» μέχρι και αφαίρεση βαθμών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τα πλέι οφ της Super League που αρχίζουν στις 30 Απριλίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και αφού είναι σίγουρο ότι τα επεισόδια θα χαρακτηριστούν εκτεταμένα, ο «δικέφαλος» απειλείται με αποκλεισμό της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών (!) για την εισβολή των οπαδών του και την επίθεση σε παίκτες και ανθρώπους του πάγκου του Ολυμπιακού.
Πέραν αυτού, ο ΠΑΟΚ απειλείται με αποκλεισμό της έδρας του και για πολλά άλλα παραπτώματα και όλα θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών και το τι ακριβώς θα αναφέρουν από τα πολλά που έγιναν και πόσα από αυτά αλλά και πώς θα αναφερθούν στις εκθέσεις, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν στην παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και τη σύνταξη του κατηγορητηρίου από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα εκδικάσει την υπόθεση. Επιπροσθέτως, πολύ βαρύ αναμένεται να είναι το πρόστιμο το οποίο θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ.
Το σημαντικό στην περίπτωση της αφαίρεσης βαθμών είναι ότι με δεδομένο ότι η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει επικυρωθεί, η όποια αφαίρεση βαθμών που λογικά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αναμένεται να ξεκινήσει από τα παιχνίδια των πλέι οφ -αν και αυτό αναμένεται να αποτελέσει κρίση της επιτροπής που θα εκδικάσει την υπόθεση-, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ απειλείται να ξεκινήσει με μείον βαθμούς τη διαδικασία ή να του αφαιρεθούν στη συνέχεια και όλα αυτά να του στερήσουν την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.