Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

"Πατροκτόνος" ο Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν είμαι άνθρωπος του Σημίτη. Ούτε των καναλιών...

Stavros-Theodorakis
Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον γνώρισε και τον έμαθε καλά η ελληνική κοινωνία μέσα από την τηλεόραση. Με εκπομπές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες, καθιέρωσε ένα στυλ το οποίο αρκετοί προσπάθησαν να μιμηθούν, χωρίς επιτυχία.
Ταυτόχρονα, ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε διαχρονικά πολιτικά δίπλα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως στον Κώστα Σημίτη, αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου. Με αποτέλεσμα, το αυτόνομο πολιτικό εγχείρημα που εμπνεύστηκε, το Ποτάμι, να είναι εκ των προτέρων καταδικασμένο να προσπαθεί να αποτινάξει αυτή τη… γονιδιακή σχέση.
Όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ και δυο από τους 4 προέδρους της Ιστορίας του, αλλά και με το σύστημα του εκδοτικού κατεστημένου, που επίσης έχει δαιμονοποιηθεί στην Ελλάδα, με την κατηγορία ότι ανά περιόδους αναζητούσε “πρόθυμους” συμπαραστάτες και εκφραστές, στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και σε άλλες πτυχές της κοινωνικής καθημερινότητας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρεί να γίνει “πατροκτόνος”. Και να πείσει ότι δεν ελέγχεται ούτε από το ένα σύστημα, ούτε από το άλλο. Όπως χαρακτηριστικά καταγράφει η “Real News” σε ρεπορτάζ της, όπου μεταφέρει άγνωστες συζητήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με φίλους και συνεργάτες του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σπεύδει από την πρώτη στιγμή να το ξεκαθαρίσει:
Δεν είμαι άνθρωπος των καναλιών. Ούτε του Σημίτη”, φέρεται να λέει. Το επόμενο στάδιο είναι και να… πείσει την ελληνική κοινωνία ότι έτσι συμβαίνει.

ysterografa.gr