Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δελτιο τυπου για τα Περιφερειακα σκακιστικα πρωταθληματα Πελοποννησου που εγιναν στην Κορινθο

Δελτιο τυπου για τα Περιφερειακα σκακιστικα πρωταθληματα Πελοποννησου που εγιναν στην Κορινθο 
freddotv.gr

Δημοσιεύουμε το σχετικό,με τα Περιφερειακά σκακιστικά πρωταθλήματα Πελοποννήσου, δελτίο τυπου για τους αγωνες που εγιναν προ ημερων στην Κόρινθο. Η ανακοινωση προερχεται απο την Σκακιστικη ακαδημια ΄΄Αργοναυτης΄΄:

 Μοναδική επιτυχία σημείωσαν και οι φετινοί μαθητικοί σκακιστικοί αγώνες Περιφέρειας Πελοποννήσου που διεξήχθησαν στις 9 Μαρτίου στα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Αριστοτέλειο» στην Κόρινθο. Διοργανωτές ήταν η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας Αργοναύτης και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν στους αγώνες 150 περίπου μαθητές, από τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αγωνίστηκαν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Η εμπειρία των διοργανωτών συντέλεσε στην άψογη και εντός των προκαθορισμένων χρονικών διαστημάτων διεξαγωγής των αγώνων.
Η τελετή λήξης των ατομικών σκακιστικών πρωταθλημάτων που διεξήχθησαν σε 11 κατηγορίες έγινε στις 14:00 μμ στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο των εκπαιδευτηρίων και παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Απ. Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Πνευματικός, ο δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων κος Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου κος Παππάς και ο δημοτικός σύμβουλος Άστρους κος Πέτρου.
Επίσης την εκδήλωση κόσμησε με την παρουσία του η κορυφαία φυσιογνωμία του σκακιστικού χώρου, ο πολυνίκης πρωταθλητής Βασίλης Κοτρωνιάς που είναι και αρχηγός της ομάδας του Αργοναύτη που κατέκτησε το πρόσφατο πρωτάθλημα Α Εθνικής.
Μάλιστα ο Έλλην γκραντ-μαιτρ έκανε την πρώτη βράβευση στα νήπια όπου πρωταθλητής αναδείχτηκε ο μόλις 5 χρονών Κων/νος Παπακυριάκος που θεωρείται αυθεντικό ταλέντο.
 Συνολικά η Κορινθιακή ομάδα, η οποία εκπροσωπήθηκε με πολυπληθή αποστολή παιδιών είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού κέρδισε 5 χρυσά μετάλλια, 2 αργυρά, 1 χάλκινο, 5 προκρίσεις για την τελική φάση και πλειάδα αξιόλογων εμφανίσεων με πολύ καλά αποτελέσματα.
 Συγκεκριμένα πρώτευσαν οι Κ. Παπακυριάκος (Νήπια), Αγγ. Παπαϊωάννου (Γ Δημοτικού), Φωτεινή Γκέλη (Ε Δημοτικού) και Γιώργος Ελευθερίου (Β Γυμνασίου).
Δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Θ. Καραβασίλης (Λύκεια), Κ Γεωργίου (Β Γυμνασίου) ενώ Τρίτη θέση κατέλαβε ο Π. Παπανικολάου (Γ Δημοτικού).
Επίσης στην Α Δημοτικού ο Εμμ. Παπαδημητρόπουλος με 2,5/5 ήταν πρώτος Κορίνθιος, στην Β Δημοτικού από 16 συμμετοχές ο Θωμαράι Αν. ήταν 4ος με 4/5 ενώ ο Β. Ορφανός με 3/5 ήταν 5ος και η Ν. Ψαρρού με 3/5 6η.
Στην Γ Δημοτικού των 21 συμμετοχών εκτός του πρωτεύσαντος Αγγ. Παπαϊωάννου ο Λ. Παρίσης-Δήμας ήταν 4ος με 4/5 και 1ος Κορίνθιος, ο Δ. Γαβαλάκης με 3/5 6ος και ο Αν Παπαϊωάννου με 3/5 8ος.
Στην Δ Δημοτικού από 19 μαθητές ξεχώρισαν ο Γιάννης Χατζηγιαννίδης που με 4/5 ήταν 1ος Κορίνθιος και 4ος στην συνολική βαθμολογία, ο Ν. Ψαρρός με 3,5/5 ήταν 5ος, ο Π. Γκυζαριώτης με 3/5 6ος και Β. Παπασταμόπουλος με 3/5 9ος.
 Στην Ε δημοτικού με 26 συμμετοχές εκτός από την επικράτηση της ταλαντούχας Φ. Γκέλη διακρίθηκαν από την ομάδα μας ο Άλκης Θωμαράι που με 4/6 ήταν 7ος, ο Ε. Κωστόπουλος επίσης με 4/6 8ος και ο Χ. Λιούσης που με 3/6 ήρθε 12ος.
 Στην Στ Δημοτικού η Μαρία Μοντεβέρδη ήρθε 4η και 1η στο νομό Κορινθίας και τέλος στην Α Γυμνασίου ο Γ. Μουντζουρίδης ήταν με 3,5/5 4ος και 1ος Κορίνθιος, ο δε Κοντολάμπρος Δημ. με 3/5 ήρθε 5ος.
 Στα ομαδικά Δημοτικών συμμετείχαν 5 Δημοτικά σχολεία από τα οποία πρώτευσε το 10 δημοτικό σχολείο Κορίνθου (Γκέλη Φ. Γκέλη Μ. Παπαϊωάννου Αν. Παπαϊωάννου Αγγ. Παρίσης-Δήμας Λ.) στην δεύτερη θέση το Δημοτικό σχολείο Άσσου με 3 αθλητές από τον Αργοναύτη (Ψαρρός Ν. Ψαρρού Ν. Χατζηγιαννίδης Ι.) και τρίτο ήταν το Δημοτικό σχολείο Βραχατίου στο οποίο συμμετείχαν οι αδελφοί Θωμαράι.
Στα Γυμνάσια – Λύκεια πρώτευσε το Γυμνάσιο Άστρους.
 Πρόκριση για την τελική φάση πήραν οι 2 πρώτοι κάθε κατηγορίας και το καλύτερο κορίτσι στα ατομικά, τα 3 πρώτα Δημοτικά τα 2 Γυμνάσια που συμμετείχαν (Άστρου, Βέλου) και το Λύκειο Ναυπλίου.

freddotv.gr εχει ηδη αναφερθει στο μεγαλο αθλητικο γεγονος με προγενεστερο δημοσιευμα…