Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Στάση στη Νέα Μανωλάδα ο Καραϊσκάκης - Νίκησε η Κόρινθος στην Αμαλιάδα


 Στάση στη Νέα Μανωλάδα έκανε η πρωτοπόρος του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικης ΑΕ Καραϊσκάκης , καθώς η Δόξα Νέας Μανωλάδας, στο πλαίσιο της 14ης ( προτελευταίας του πρώτου γύρου) αγωνιστικής, την νίκησε με 2 - 0 ! Τα τέρματα της ομάδας της Ηλείας σημείωσαν ο Μελετίδης στο 32΄ και ο Γούρμος στο 61΄ με κεφαλιά. Η Αρτινή ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 54΄ ο Κόλλινς και στο 65΄ ο Γεωργόπουλος που είχε μπεί ως αλλαγή στο 57΄.
 ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ (Μίκι Τσίρκοβιτς): Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Μπίζος, Σανδραβέλλης, Καλλιβώκας, Δαβουρλής, Σετάι (50' Νικολακόπουλος), Κυριαζόπουλος,  Μελετίδης, Μικελάτος,  Γούρμος.
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Ηλίας Μαγκάκης): Ραχιώτης, Παπανίκου, Παναγιώτου,Αβραμίδης, Πέτσας,  Κόλλινς, Κυριάκης (71΄ Μαργαρίτης),  Χούσος, Σκερλετίδης (57΄ Γεωργόπουλος), Μπαλάφας,  Γραβάνης.

Στους -3 πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα της Άρτας, η Ένωση Ερμιονίδας που πήρε σπουδαίο διπλό με 1 - 2 στο Μεσολόγγι, σε ένα παιχνίδι όμως που οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία καθώς στο 42' δεν δόθηκε πέναλτυ σε αντροπή του Άγγελου Σαραντόπουλου από τον Κολόκα.
Σπουδαίες εκτός έδρες  νίκες με 0 - 1 σημείωσαν η  Κόρινθο με 0 - 1 με τέρμα του Γκεοργκίεφ στην Αμαλιάδα, στα τελευταία λεπτα του αγώνα επί του ΠΦΟ Πανόπουλου, όπως και ο ΠΑΟ Βάρδας με γκολ στο 90' στα Σαγέικα επι του τοπικού Εθνικού. .
Με νίκη με σκορ 1 - 3 πέρασε και ο Παναργειακός από την Τρίπολη επί του Παναρκαδικού.
Σημαντική νίκη πήρε μέσα στο Ναύπλιο, η Καλαμάτα επί του Πανναυπλιακου με 0 - 1, όταν στο
67'  ο Καλαντζής έπιασε το σουτ, έδιωξε και πάλι ο Μπραϊμλάρι αλλά ο επερχόμενος Ηλιόπουλος σημείωσε το μοναδικό τέρμα της "Μαύρης Θύελλας.
Στο 79΄ ο Πανναυπλιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει , όταν ο Τσακνάκης έπιασε την κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ριγανά. Η Καλαμάτα τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιμικλή στο 90΄.
 Πανναυπλιακός: Μπραϊμλάρι, Μιχαλόπουλος (80΄Λεπτάκης), Τσακνάκης, Ευθυμίου, Γκολέμης Σ., Καραμάνος, Δρυμούρας, Μουσταφάι, Γκολέμης Η (84΄Διαμαντής)., Γεωργιόπουλος, Κετσεντζόγλου.
Καλαμάτα: Ρηγανάς, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (84΄Μπελεβέτης), Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (77΄ Κωνσταντόπουλος), Πούτσης (58' Αθανασόπουλος) , Καλαντζής.

Στην Καλαμάτα σε ματς γκραν γκινιόλ ο Μεσσηνιακός νίκησε την Αχαϊκή 3-2 στο 92' και ενώ είχε ισοφαριστεί στο 90!
 Η Αχαική άνοιξε το σκορ στο 12΄με τον Δημητρακόπουλο,  ενώ στο 28΄απείλησε με 2ο τέρμα αλλά ο Ζεμίνης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κυριακόπουλου. Ο Μεσσηνιακός πέτυχε την ισοφάριση στο 38' , όταν σε πλάγιο με τον Μπεγέτη ο Βιτάλη πετάχτηκε στη τροχιά της μπάλας και με κεφαλιάτην έστειλε στα δίχτυα του Χάχαλη. Στο 60΄σε σέντρα ακριβείας του Τσουλάκο ο Χελάς με ωραία κεφαλιά έγραψε το 2-1γιά τον Μεσσηνιακό. Στο 89΄ ο τερματοφύλακας του ΜΓΣ υπέπεσε σε πέναλτι και με ευστοχη εκτέλεση ο Λαμπρόπουλος ισοφάρισε σε 2-2 γιά την Αχαϊκή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσουκάλης  έγραψε το τελικό 3-2
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τσάκωνας): Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (80΄ Τσουκάλης). Βιτάλι (90' Πετρόγιαννης), Τσουλάκος, Χελάς.
ΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Ζερδεβάς):Χάχαλης, Νικολόπουλος΄(63΄ Ντάσος), Ρέλας, Λαμπρόπουλος, Διακάτος, Τόγιας, Μητρόπουλος (55΄ Καζαντζής), Κυριακόπουλος, Ζαμίνης (46΄Μπεκιάρης)  , Δημητρακόπουλος,Αποσκίτης.


Τέλος ο Ατρόμητος Αχαΐας κατάφερε μετά από 4 μήνες να επιστρέψει στις νίκες στην έδρα του κερδίζοντας στην καθυστερήσεις με 1 - 0 τον Άρη Αιτωλικού με γκολ του Θωνιάτη με κεφαλιά.

Η 14η αγωνιστική
Δόξα Νέας Μανωλάδας – ΑΕ Καραϊσκάκης 2-0
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο – Κόρινθος 0-1
Εθνικός Σαγέϊκων – ΠΑΟ Βάρδας 0-1
Ατρόμητος Αχαϊας – Άρης Αιτωλικού 1-0
Πανναυπλιακός – Καλαμάτα 0-1
Παναρκαδικός – Παναργειακός 1-3
ΑΕ Μεσολογγίου – Ενωση Ερμιονίδας 1-2
Μεσσηνιακός – Αχαϊκή 3-2


Η βαθμολογία
( Σε 14 αγώνες) 
ΑΕ Καραϊσκάκης        34
 Ένωση Ερμιονίδας    31 
Μαύρη Θύελλα          28 
Παναργειακός            28 
Μεσσηνιακός             26 
Κόρινθος                    25 
ΠΑΟ Βάρδας             24 
Αχαϊκή                       23 
Δόξα Ν.Μανωλάδας 20 
Ατρόμητος Αχαΐας   19 
Παναρκαδικός         19 
Πανναυπλιακός       11 
ΑΕ Μεσολογγίου    11 
Εθνικός Σαγέικων   10 
Άρης Αιτωλικού       5 
Πανόπουλο              4