Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

"Στάση" στην Πλατεία! Ο Πανιώνιος έστειλε στο -11 τον ΠΑΟΚ

panionios
Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες, ο Πανιώνιος έβαζε τα γκολ και έτσι οι Νεοσμυρνιώτες πήραν μεγάλη νίκη με 2-0 που τους δίνει ανάσα στη μάχη της παραμονής. Ο δικέφαλος του βορρά έχασε μετά από 8 σερί αγώνες χωρίς ήττα και είδε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει 11 βαθμούς. Ο ψυχωμένος και αποτελεσματικός Πανιώνιος πήρε ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην τρίτη του φετινή ήττα.
Η ομάδα του Παναγόπουλου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς αφού στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει. Ο Λάζνικ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αραβίδης στο 6ο λεπτό σημείωσε το 8ο φετινό του τέρμα.
Ο ΠΑΟΚ θέλησε να αντιδράσει γρήγορα όμως ήταν άτυχος. Ο Αθανασιάδης στο 12' προσέφερε μία από τις καλύτερες φάσεις του πρωταθλήματος με καταπληκτικό γυριστό αλλά είδε τη μπάλα αφού πρώτα βρήκε στον Ανέστη να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Βίτορ από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σημαδέψει την εστία.
Ο δικέφαλος του βορρά είχε δύο ευκαιρίες μέσα σε 1 λεπτό. Ο Κατσουράνης και στις δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από καλές θέσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, πίεζε και έχανε ευκαιρίες. Στο 58' ο Κίτσιου έβγαλε τον Σπυρόπουλο σε πλεονεκτική θέση όμως ο Ανέστης κράτησε το μηδέν.
Ο Στέφενς έριξε Μάρτενς και Λίνο στο ματς αλλά πριν προλάβει να δει αν οι αλλαγές θα αποδώσουν η ομάδα του δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Στο 61' η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζνικ κατέληξε στα δίχτυα του Γλύκου.
Το δεύτερο γκολ έφερε απογοήτευση στους παίκτες του Στέφενς που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα μετά την 11η αγωνιστική όταν είχαν χάσει από τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με 11 βαθμούς από τον δικέφαλο του βορρά.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (70' Ντούνης), Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάζνικ (81' Μπούζας), Αραβίδης, Γιάννου (62' Μητρόπουλος)
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (70' Σαλπιγγίδης), Βίτορ, Σπυρόπουλος (60' Λίνο), Λαζάρ (60' Μάρτενς), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Κίτσιου