Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Α. Φιλιππίδης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Α. Φιλιππίδης
Συνελήφθη στην Τουρκία, πριν από λίγο, ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ και κατηγορούμενος για την μαύρη τρύπα, Άγγελος Φιλιππίδης. Ο επιχειρηματίας δεν βρισκόταν στην Αμερική -όπως ο ίδιος έλεγε- αλλά στη γείτονα χώρα. Εναντίον του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Πλέον οδηγείται στον ανακριτή. Θυμηθείτε ότι από χθες το e-reportaz.gr αμφισβητούσε το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας βρισκόταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Από τη πρώτη στιγμή οι δικαστικές Αρχές εμφανίζονταν προβληματισμένες από την αδυναμία σύλληψης του Α. Φιλιππιδη καθώς με την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης η Αστυνομία διαβεβαιώνε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα. Πλέον η ποινικη τύχη του κ. Φιλιππίδη δυσχεραίνει καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής. 
Το πόρισμα

Στο πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, ζητούνταν η σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη , όχι μόνο διότι λόγω οικονομικής επιφάνειας και διασυνδέσεων τον θεωρεί ύποπτο φυγής αλλά και γιατί μπορεί, σύμφωνα με την εκτίμησή της , να αλλοιώσει και σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που ,μπορούν να αποτρέψουν την πλήρη διελεύκανση της.

filippidis
 Χαρακτηριστικό είναι ότι πέραν της παράθεσης προσώπων (τραπεζικών και επιχειρηματιών) που κατηγορούνται, η εισαγγελέας αποτιμά ως κεντρικό τον ρόλο του  κ.Φιλιππίδη, αφού το συνδέει με τις πλέον “αξιόποινες» – κατά την κρίση της- δανειοδοτήσεις, προς τις εταιρίες του έγκλειστου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, των καταζητούμενων Γριβέα και Βάτσικα και την DEMCO του Δημήτρη Κοντομηνά.
Στην αναλυτική κατάσταση των καταθέσεων του κ.Φιλιππίδη, προκύπτουν κατά την εισαγγελέα «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα. Αναφέρει δε «συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικό ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)».
 
Επισημαίνει δε πως στην περίπτωση της εξαγοράς εκ μέρους του ΤΤ τμήματος εταιρίας πιστωτικών καρτών του Δημήτρη Κοντομηνά, λειτούργησε εμμέσως υπέρ του επιχειρηματία και όχι του δημοσίου: «Επιπροσθέτως δε, στην περίπτωση της συμμετοχής της Τράπεζας στην θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρία BESTLINE, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε, προκύπτουν ενδείξεις και δη επαρκείς περί του ότι ο ως άνω Πρόεδρος του Τ.Τ., ο οποίος ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης «εξαγοράς», ενεργώντας από κοινού με τα λοιπά ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα, παραπλάνησε ακόμα και αυτά καθʼ εαυτά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ., προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της εν λόγω συμμετοχής του Τ.Τ. στην θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρία BESTLINE, του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, υπό τους όρους που προεκτέθηκαν, με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον τελευταίο».
 
 e-reportaz.gr