Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ιγνατίου: Η κρίση τρέφει την τρομοκρατία

 Michalis-Ignatiou
Μια άλλη διάσταση για το θέμα της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα δίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, συνδέοντάς τη με την κρίση την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία.
“Τα αίτια είναι πλέον οικονομικά, και είναι η κρίση χρέους που εκμεταλλεύεται η νέα γενιά των τρομοκρατών. Και η διαπίστωση αυτή δείχνει και κάτι άλλο, που πρέπει να είναι η βάση των σκέψεων των αυτοαποκαλούμενων ”ειδικών” για την τρομοκρατία: Ότι θα είναι πιο εύκολο να κερδίσουν ”οπαδούς” των πράξεών τους, οι οποίες θα δικαιολογούνται στο όνομα της πάλης του λαού εναντίον των δανειστών.
Η τρομοκρατία, και φαινόμενα όπως η ναζιστική οργάνωση ”Χρυσή Αυγή”, θα πολεμηθούν με ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοκρατία, τιμωρία όσων προκάλεσαν την οικονομική τραγωδία και όσων αναμείχθηκαν σε σκάνδαλα.
Εάν ο Πρωθυπουργός έχει να προσφέρει το αντίδοτο, τότε οι ακραίοι θα εξαφανιστούν τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκαν. Διαφορετικά θα γίνουμε μάρτυρες αιματηρών καταστάσεων”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr