Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας κατεβάζει βουλευτές στις δημοτικές εκλογές

Alexis-Tsipras-European-Left
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προσπεράσει τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου αλλά και στην παράσταση νίκης, προκαλούν χαμόγελα αλλά και… άγχος στην Κουμουνδούρου.
Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα κατανοεί πλέον ότι οι Ευρωεκλογές και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάιο του 2014, αποκτούν χαρακτηριστικά σημείου ανατροπής, καθώς μια ευρεία επικράτηση της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις και για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Κι αν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αποτέλεσμα θα είναι ευκρινώς μετρήσιμο, στον χώρο της Αυτοδιοίκησης τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των διαφορετικών και σύνθετων παραμέτρων που προηγούνται της απόφασης των πολιτών για το πώς θα ψηφίσουν στις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί σύμφωνα με πληροφορίες εισήγηση να δώσει απολύτως πολιτικό χρώμα στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και να κατεβάσει ως υποψηφίους σε μεγάλες Περιφέρειες και δήμους, προβεβλημένα στελέχη και βουλευτές, που θα προσδώσουν δυναμική, και λόγω αναγνωρισιμότητας θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το όποιο κλίμα δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης καταγραφεί.
Στην κατεύθυνση αυτή δείχνουν και μετρήσεις που έχει στη διάθεσή της η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί από εκείνους που έχουν ήδη εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν ελάχιστη αναγνωρισιμότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαμορφώσουν ρεύμα νίκης.

usterografa.gr