Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο χάρτης της παγκόσμιας διαφθοράς

Corrruption-map
Ο χάρτης της παγκόσμιας διαφθοράς, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει μεγάλες ανατροπές και αλλαγές. Όχι μόνο σε επίπεδο ονομαστικής παρουσίας χωρών, και του… πλασαρίσματός τους στον σχετικό πίνακα, αλλά και σε επίπεδο γενικότερης φιλοσοφίας των κρατών, που ρέπουν προς τη… μη νομιμότητα.

Η κατάταξη περιλαμβάνει 177 χώρες συνολικά, με την κλίμακα να διαμορφώνεται από το 0 (υψηλή διαφθορά) μέχρι το 100 (καμία διαφθορά).

Τα ευρήματα δείχνουν ότι καμία χώρα δεν έχει… τέλειο σκορ, ενώ τα δυο-τρίτα των χωρών έχουν επίδοση κάτω από το 50, δηλαδή κινούνται σε επίπεδα υψηλής διαφθοράς.

Λιγότερο διεφθαρμένη χώρα είναι η Δανία, και ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Δανία έχει ποσοστό 91 στα 100, είναι δηλαδή η χώρα πιο βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη στην κορυφή της “καθαρότητας”, την ώρα που η Ελλάδα έχει 40, βρίσκεται δηλαδή κάτω από τη βάση.

υστερογραφα