Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μίνι ανασχηματισμός στα σκαριά;

pic-0-norm.jpg

Την προοπτική ενός ανασχηματισμού, λίγο πριν από το τέλος του χρόνου, εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ως μια λύση προς τα εμπρός, που θα τους επιτρέψει να «βγάλουν» την προεδρία της ΕΕ με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί που φαίνεται να έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή, όπως, για παράδειγμα, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, στο Παιδείας, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των υπό απομάκρυνση, ενώ δεν αποκλείεται, αν τελικώς η απόφαση οριστικοποιηθεί, οι τροποποιήσεις στο παρόν σχήμα της κυβέρνησης να μην είναι σαρωτικές, αλλά στοχευμένες.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, είναι άλλο. Συγκεκριμένα, έχει να κάνει με την σύνθεση του οικονομικού επιτελείου. Ο νυν «τσάρος», Γιάννης Στουρνάρας, χρεώνεται μια σειρά από άστοχες παρεμβάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την γνωστή ρήση περί μη υπερφορολόγησης των Ελλήνων και κατέληξαν στην ατάκα περί …Εκάλης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει εναντίον του (και κατ’ επέκταση εναντίον της κυβέρνησης) το σύνολο σχεδόν της κοινής γνώμης. Με αποτέλεσμα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον να αρχίσουν να χάνουν την υπομονή τους.

arouraios.gr