Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Μειοψηφίες κρατούν όμηρους χιλιάδες φοιτητές.


Το γεγονός ότι το ομόφωνο αποτέλεσμα της συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΠΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων προέκυψε από ψηφοφορία δια βοής, δείχνει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί όλους αυτούς τους μήνες στα δύο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά. Συγκεκριμένα, μειοψηφία αποτελούμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εξωπανεπιστημιακούς, καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, φτάνοντας στο σημείο να προπηλακίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων που ζητούσε να στηθεί κάλπη για να προστατευθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της ελεύθερης έκφρασης των πλειοψηφιών που πρεσβεύουν τα Πανεπιστήμια.

Από την πρώτη στιγμή, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε διάλογο ώστε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ τους. Αφού πραγματοποιήθηκε διάλογος έστω και τώρα και μάλιστα σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών η έκβασή του ήταν θετική, δεν συντχει﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τοποι ασκορέχει κανένας λόγος το ΕΚΠΑ να παραμένει κλειστό. Ωστόσο, η στασιμότητα παραμένει.

Η ευθύνη για την κατάσταση βαραίνει στο ακέραιο αυτούς τους λίγους, που ασκώντας βία προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους στους πολλούς. Ζητούμε λοιπόν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, να αγνοήσει τις άναρχες κραυγές όσων κρατούν δέσμιο το Πανεπιστήμιο και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν οι σχολές και να συνεχιστεί ο διάλογος.


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.