Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι “εφεδρείες εμπιστοσύνης” του Σαμαρά στην κοινωνία

Antonis-Samaras
Το πολιτικό εκτόπισμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι παραμένει το πιο ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που το σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Metrisi”  για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, καταγράφει για πρώτη φορά σημαντικές “συστημικές” ρωγμές για την κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε επίπεδο πρωθυπουργικής καταλληλότητας όσο και προσωπικής δημοφιλίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν φθείρεται από την άσκηση της εξουσίας, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από κάθε άλλον πολιτικό αρχηγό.
Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 37,2% έναντι 27,1% του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλοτότητας, ενώ στην προσωπική δημοφιλία έχει 30,4% θετικές γνώμες, έναντι 24,8% του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Πρωθυπουργός έχει και τις λιγότερες αρνητικές γνώμες, ένα εύρημα που επιβεβαιώνει ότι διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία, με 63,2%, έναντι 67,8% του Αλέξη Τσίπρα.