Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο Αστέρας Δερβενίου εύκολα με 3 - 0 τον Πανσολυγειακό

kses.jpg
Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε εύκολα με 3 - 0 τον Πανσολυγειακό, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ"  παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερο στο β' μέρος. Ο αγώνας ήταν ένας διαρκής μονόλογος του Αστέρα, παρότι για έπαιξε για άλλη μια φορά με έξι νεαρούς παίκτες (μάλλον αυτό πρέπει να το συνηθίσουμε για φέτος).
Έφτιαξε, από την αρχή του αγώνα, πολλές και αξιόλογες ευκαιρίες και μόλις ήρθε το πρώτο τέρμα του, επικράτησε ολοκληρωτικά του αντιπάλου του. Ο 16χρονος Δημήτρης Λιθοξόου, που ήρθε από τον πάγκο, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας του έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Αστέρα, καθώς δημιούργησε το πρώτο τέρμα του Αστέρα και πανηγύρισε την ημέρα της ονομαστικής εορτής του το πρώτο δικό του τέρμα στην Α' κατηγορία. Ο Πανσολυγειακός, που έπαιξε και αυτός με πολλούς νεαρούς, παρουσιάστηκε αδύναμος, είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμούς από νωρίς δύο καλούς παίκτες του, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τελευταίο 10λεπτο και υποτάχθηκε φυσιολογικά.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει μεν τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μη μπορεί να απειλήσει την εστία του Πανσολυγειακού. Μετά το 25' ο Αστέρας αύξησε τη πίεσή του και είχε κάποιες καλές στιγμές. Στο 28' ο Πεθαίνος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ από τα αριστερά αλλά σούταρε αδύναμα πάνω στο τερματοφύλακα. Ο Στεφανάκος είχε στο 33' ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, ενώ και ένα εξίσου καλό σουτ του Μερκούρη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Βάσση. Ακόμη, σε αρκετές στημένες φάσης και πλάγια η μπάλα "κόλλαγε" στη περιοχή των φιλοξενούμενων χωρίς κάποιος παίκτης του Αστέρα να καταφέρει να τη σπρώξει στα δίχτυα. Οι παίκτες του Πανσολυγειακού από τη πλευρά τους προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρουν να φθάσουν σε τελική προσπάθεια.
Στο β' ημίχρονο, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πανσολυγειακού που κάποιες στιγμές είχε και τους 11 παίκτες του στο δικό του 1/3 του γηπέδου. Η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων όμως έφερνε αποτέλεσμα μιας και οι παίκτες του Αστέρα, με το άγχος πλέον να γίνεται πιο έντονο, δε μπορούσαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και το 0-1 όταν στο 53' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νόσης πήρε τη κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε ελάχιστα άουτ. Μετά την είσοδο του Λιθοξόου, ο Αστέρας αναπτύχθηκε καλύτερα από τα αριστερά. Στο 57' σε μια σέντρα του Μετεβελή, ο τερματοφύλακας Βάσσης δεν έκανε καλή εκτίμηση και στη προσπάθειά του να μπλοκάρει συγκρούστηκε με αμυντικό. Ο Λιθοξόου μπήκε στη φάση, τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Αναγνωστόπουλος από κοντά λύτρωσε τον Αστέρα γράφοντας το 1-0. Αυτό το σημείο ήταν καθοριστικό μιας και μετά οι παίκτες του Πανσολυγειακού ουσιαστικά κατέρρευσαν, μη μπορώντας να ανακόψουν τις προσπάθειες των παικτών του Αστέρα. Το 2-0 ήρθε στο 78' με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτρούλης σε μια προσπάθειά του από τα δεξιά και μετέτρεψε σε γκολ ο Αντωνόπουλος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιουργήθηκαν πολλές καλές στιγμές για τον Αστέρα, ο οποίος έκανε το 3-0 με το νεαρό Λιθοξόου στο 88'.
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής έβγαλε τον αγώνα με χαρακτηριστική άνεση. Το ίδιο και οι βοηθοί του κ.κ. Ευθυμίου και Κούρτης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Στεφανάκος (82’ Γκόλγκαρης), Μερκούρης (57’ Λιθοξόου), Πρίφτης, Πεθαίνος (74’ Κουτρούλης).