Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στημένη... εκτέλεση για τον Ολυμπιακό Γερή “σφαλιάρα” από την Παρί, στην πρεμιέρα του Ch. League

osfp
Μπορεί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός να ρίχνει 4άρες στο ρελαντί, αλλά το Champions League είναι εντελώς διαφορετικό και οι ερυθρόλευκοι το ένιωσαν καλά στο πετσί τους στην χθεσινή πρεμιέρα, όπου ηττήθηκαν 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ενα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με δύο δοκάρια και μια γκολάρα του Βάις δεν έφταναν στον Ολυμπιακό για να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, αφού η Παρί με 1 φάση πέτυχε γκολ αλλά ο Βάις ήταν... δαίμονας και έκανε μία απίστευτη ισοφάριση..
 Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα, θέλησαν να εκμεταλλευτούν την καυτή τους έδρα και με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτο του αγώνα είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, δυο με τον Βάις και μια με τον Φουστέρ. Ο Σλοβάκος τράνταξε στο 1' το οριζόντιο δοκάρι του Σίριγκου, ενώ στο 12' έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ. Το δεξί δοκάρι των Παριζιάνων βρήκε και το σουτ του Φουστέρ (15'), με τον Ολυμπιακό να είναι κυρίαρχος εντός αγωνιστικού χώρου.

Την ώρα όμως που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ξεσηκώσει για τα καλά τον κόσμο τους, οι παίκτες του Λοράν Μπλαν “χτύπησαν” κόντρα στη ροή του αγώνα και άνοιξαν το σκορ με τον Καβάνι (19'). Τα αμυντικά προβλήματα των Γάλλων συνεχίστηκαν, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από αυτή την εξέλιξη και αφού ο Μήτρογλου έχασε σημαντική ευκαιρία στο 22' ήρθε ο Βάις τρία λεπτά αργότερα για να φέρει το ματς στα ίσα με μια ΓΚΟΛΑΡΑ (χόρεψε τρεις αμυντικούς της Παρί).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στην συνέχεια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το τέρμα που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ, αλλά το μόνο που κατάφεραν να χαρούν οι 33.000 οπαδοί του ήταν να δουν τον Ιμπραΐμοβιτς να μην μπορεί να κερδίσει τις μονομαχίες με τους Σιόβα και Σάμαρη.
Στο δεύτερο όμως οι Παριζιάνοι έκλεισαν στα καρέ τους τους Πειραιώτες που δέχθηκαν τρία πανομοιότυπα τέρματα από κόρνερ και κεφαλιές στην μικρή περιοχή, ενώ οι Γάλλοι έχασαν και πέναλτι.
Η Παρί μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Ρομπέρτο. Βάις, Μανιάτης και Μπονγκ δεν βρήκαν τους διαδρόμους που υπήρχαν στο πρώτο μέρος, ο Σάμαρης από... σούπερ μεταμορφώθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή στον χώρο του κέντρου και όλα αυτά επηρέασαν την εικόνα των Πειραιωτών, που εμφανίστηκαν... κουρασμένοι.

Η πίεση της Παρί αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και οι κεφαλιές του Τιάγκο (68', 73') έφεραν το σκορ στο 1-3. Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν στην συνέχεια εικόνα... διάλυσης, η Παρί είχε την σιγουριά του σκορ υπέρ της, ο Ρομπέρτο είπε “όχι” στον Ιμπραΐμοβιτς στο 82' σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά τα “στημένα” αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο πρόβλημα των Πειραιωτών, που με νέα κεφαλιά στο 86' δέχθηκαν και τέταρτο γκολ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60’ Κάμπελ), Βάις (84’ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Μήτρογλου.
Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (77’ Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46’ Λαβέτσι), Καβάνι (89’ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα επικράτησε εντός έδρας της Άντερλεχτ με 2-0.Στο Βέλγιο αγωνίζονται την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες.