Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νομοθετική παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής

Nikos-Dendias
Τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση του… στριμώγματος της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με τις δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι, στον απόηχο της τραγικής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό, και κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, εκείνων τουλάχιστον που περιλαμβάνονται στο δημοκρατικό τόξο, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, σε μια συστράτευση κατά τέτοιων φαινομένων, στο πυρήνα των οποίων βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.
Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, περί εγκληματικής οργάνωσης, με σαφή στόχευση τη διεύρυνσή του, ώστε να περιλαμβάνει και τις δράσεις της Χρυσής Αυγής.
“Καλώ όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και τους απλούς συμπολίτες μας να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα”, ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Δένδια.

ysterografa.gr