Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κουβέλης: Η Δημοκρατία έχει δυνάμεις, αρκεί να τις αξιοποιήσει

kouvelispapoulias
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με το θέμα της Χρυσής Αυγής να κυριαρχεί στη συζήτηση των δύο ανδρών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με όλα εκείνα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της εγκληματικής οργάνωσης που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή.
Πρότεινα να υπάρξει άμεση σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των δυνάμεων της Δημοκρατίας προκειμένου να συσκεφτούμε και να αποφασίσουμε την δημιουργία ενός πολιτικού μετώπου για την αντιμετώπιση της προωθούμενης εκφασιστικής τακτικής και πολιτικής της ελληνικής κοινωνίας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.
Είπα ότι δεν πρέπει να υπάρξει η οποιαδήποτε κωλυσιεργία, ότι πρέπει η νομιμότητα να δώσει απάντηση σε όλα εκείνα τα οποία προωθεί η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία μας έχει τις αντοχές της, έχει τις δυνάμεις της αρκεί να τις αξιοποιήσει. δεν χρειάζονται ούτε κωλυσιεργίες, ούτε η επίκληση άμεσα ή έμμεσα των όποιων πολιτικών διαφορών αλλά και αντιθέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας. Δεν χρειάζονται συμπεριφορές σαν εκείνες για παράδειγμα που προσδιόρισαν την μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει γρήγορα να κινηθούμε χωρίς καμία καθυστέρηση. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα πράξει εκείνο που τις αντιστοιχεί αλλά από την άλλη πλευρά και η πολιτική αντιμετώπιση του προωθούμενου εκφασισμού της κοινωνίας πρέπει να υπάρξει».
Ακολουθούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων
Ερ. Διακρίνετε να υπάρχει πολιτική βούληση;
Διαπιστώνω ότι πράγματι υπάρχει κωλυσιεργία ή και άρνηση. Ακριβώς στη βάση αυτής της διαπίστωσης που κάνω, υποστηρίζω ότι δεν χρειάζονται κωλυσιεργίες, δεν χρειάζονται μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν χρειάζεται η επίκληση των πολιτικών διαφορών που, έτσι κι αλλιώς, σε μια δημοκρατική πολιτεία υπάρχουν. Πρέπει άμεσα οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να συγκροτήσουν το πολιτικό τους μέτωπο απέναντι στη ναζιστική οργάνωση που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή.
Ερ. Για τον αντιρατσιστικό νομό επιμένετε;
Βεβαίως επιμένω, άλλωστε εκκρεμεί όπως σας είναι γνωστό πρόταση νόμου η οποία εμπεριέχει όλες τις ρυθμίσεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που δεν ήρθε στη βουλή με την βέβαια ευθύνη της ΝΔ.
Ερ. Ένα σύντομο σχόλιο για το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών;
Θα ευχόμουν να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι εκείνο το οποίο ευχόμουν και ήλπιζα, κυρίως ευχόμουν. Από εκεί και πέρα, ας κρατάει η χώρα μικρό καλάθι. Αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές τα πράγματα είναι εξαιρετικά σύνθετα όσο και δύσκολα όχι μόνο για τις χώρες του Νότου , όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικότερα για την ευρωπαϊκή προοπτική. Η Γερμανία, και κάτω από τους καινούργιους πολιτικούς συσχετισμούς, πρέπει να αντιληφθεί ότι και αυτή χρειάζεται την επί της ουσίας πολιτικά ενοποιημένη Ευρώπη, αλλά και όλες οι άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ysterografa.gr