Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη - Αρης 2-0 - Τον... παρέσυρε και η Skoda πιο βαθιά στο... Πηγάδι!


 Στον πάτο της βαθμολογίας παρέμεινε ο Άρης, αγνοώντας τη νίκη, καθώς η Ξάνθη γκάζωσε και τον... πάτησε στα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0, αν και οι «κίτρινοι» είχαν δύο δοκάρια και δικαιούνται να «φωνάζουν» για πέναλτι
Η Ξάνθη έφτασε στο 2-0 επί του Αρη με τον Σολάρι στο 62'. Δοκάρι ο Ντε Γκούζμαν (12') για την Ξάνθη και οι Ελσνερ (46') και Τριανταφυλλάκος (50') για τον Αρη.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη στο πρώτο λεπτό (άστοχη εξ' επαφής κεφαλιά του Σταυρόπουλου), αλλά την Ξάνθη στη συνέχεια να είναι πιο επιθετική, έχοντας την ευκαιρία του Μάνταλου στο 11' και το δοκάρι του Ντε Γκούζμαν στο 12'. Η αμυντική αστάθεια του Αρη ήταν εμφανής και το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 23' με κοντινή προβολή του Μάνταλου.
 Οι «κίτρινοι», ζήτησαν σωστά πέναλτι στο 32' σε ανατροπή του Τάτου από τον Γούτα, αλλά ο Μαντάκης δεν καταλόγισε την παράβαση και είχαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Τάτου στο 34' που μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Αρη να είναι καταιγιστικός για 10 λεπτά. Είχε δοκάρι μόλις στο 46' με βολίδα του Ελσνερ, νέο δοκάρι με νέα βολίδα του Τριανταφυλλάκου στο 50' και για δέκα λεπτά «σφυροκοπούσε» την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος υποχρεώθηκε σε δύο επεμβάσεις σε σουτ του Ιμπε (52', 55') και είδε τον Πουλίδο να αστοχεί σε κεφαλιά στο 53'!
Η Ξάνθη ήταν τελείως παθητική και δεν μπορούσε να κρατήσει, καν, την μπάλα, ωστόσο δύο λεπτά μετά τη διορθωτική κίνηση του Κεχαγιά στη μεσαία γραμμή (Φλίσκας αντί Μαρίν), αξιοποίησε τα κενά στην άμυνα του Αρη και έφτασε στο 2-0 στο 62' με πλασέ του Σολάρι, ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Μάντατου και Σολτάνι.
Μετά το 2ο γκολ η ψυχολογία της Ξάνθης ανέβηκε, ο Αρης υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με την αποχώρηση του τραυματία Τάτου στο 65' (είχε αποχωρήσει και ο Σταυρόπουλος στο ημίχρονο) και δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 67' με τον Σολτάνι, πριν οι «κίτρινοι» συνέλθουν από το σοκ του 2-0 και έχουν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Αγγελούδη στο 75'.
Ακολούθησε η τρίτη αναγκαστική αλλαγή του Ουντότζι στο 76' και πλέον στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη κράτησε άνετα το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Παϊτο, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (60' Φλίσκας), Κάλβο (46' Σολτάνι), Μάνταλος, Σολάρι (88' Ράνος).
ΑΡΗΣ: Μπουζάνης, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος, Ελσνερ, Τάτος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (46' Αγγελούδης), Ιμπε, Ουντότζι (76' Μανιάς).