Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ποιες σαρδέλες; Γκολάρες Καλλονής! «Καμπανάκι» για ΠΑΟΚ, ήττα με 3-1 από την Καλλονή!

kaloni_600_319
Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μανούσο, η Καλλονή επικράτησε κατά κράτος του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, κερδίζοντάς τον 3-1! Καταπληκτικά και τα 4 γκολ της φιλικής αναμέτρησης, με τον Μίροσλαβ Στοχ να μπαίνει στο 46′ και να σκοράρει στο 57′.

Όταν ένας παίκτης που δεν ανήκει στον ΠΑΟΚ… αναγκάζει όλο το γήπεδο της Τούμπας να σηκωθεί όρθιο και να τον χειροκροτήσει, τότε… μάλλον έχει πετύχει κάτι «σπάνιο». Στην συγκεκριμένη κατηγορία ποδοσφαιριστών ανήκει, από το βράδυ του Σαββάτου (10/8) ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος σημείωσε δύο εξαιρετικά τέρματα με τη φανέλα της Καλλονής, σε φιλική αναμέτρηση και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο «διπλό» των νεοφώτιστων στην Τούμπα.

Ωστόσο, επειδή δεν έχουμε… σκοπό να αδικήσουμε κάποιον θα πρέπει να… απονείμουμε τα εύσημα τόσο στον Λεοζίνιο, που σημείωσε κι αυτός ωραίο γκολ με προσωπική ενέργεια, αλλά και στον Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος στο ντεμπούτο του… συστήθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ με τον καλύτερο τρόπο, ήτοι με πολύ όμορφο τέρμα, θέλοντας να… κλέψει λίγο από την λάμψη των νεοφώτιστων.
Αντίθετα, μετεξεταστέα… έμεινε η άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι μπορεί να παρουσιάστηκαν με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στα προηγούμενα ματς, επίσημα και φιλικά, του «Δικέφαλου», ωστόσο, έδειξαν πως χρειάζεται να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουν θέση στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας της Το πρώτο ημίχρονο χωρίζεται σε δύο… περιόδους και σε συγκεκριμένα σε… προ Μανούσου και… μετά Μανούσου. Στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους νησιώτες να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά οι δύο ομάδες δεν είχαν δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή στα καρέ των δύο ομάδων με… εξαίρεση τη φάση του 15ου λεπτού, όταν ο Χογκ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το σουτ του Νέτσιντ, πριν προλάβει ο Αθανασιάδης να γίνει απειλητικός.
Όλα άλλαξαν στο 33ο λεπτό, όταν ο Μανούσος άνοιξε το σκορ. Ο επιθετικός της ομάδας της Μυτιλήνης πήρε τη μπάλα πλάγια δεξιά, έκοψε προς τον άξονα, Σπυρόπουλος και Κατσικάς δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν και με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα να… αναπαυτεί στην εστία του Γλύκου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τα πρώτα χειροκροτήματα για τον Έλληνα άσο ήταν… γεγονός στην Τούμπα.
Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Μανούσος… ανάγκασε και τον… τελευταίο οπαδό του ΠΑΟΚ να τον αποθεώσει, όταν διεκδίκησε την μπάλα, λίγα μέτρα κάτω από την περιοχή, την κοντρόλαρε με το στήθος και με απίστευτο δυνατό αριστερό σουτ, σημείωσε το χάι λάιτ της αναμέτρησης.
Αν και με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ακούστηκαν μερικές αποδοκιμασίες για την «εικόνα» του «Δικέφαλου», οι «ασπρόμαυροι» δεν φάνηκε να… αντιλαμβάνονται τα μηνύματα και στο 48ο λεπτό, ο Λεοζίνιο έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στην Καλλονή, με ένα ακόμα όμορφο γκολ.
Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος άλλαξε με τον Γιόναν Γκαρσία, ο τελευταίος του έκανε την κάθετη πάσα, ο Λεοζίνιο ξεκίνησε την κούρσα… αναγκάζοντας και τους τέσσερις αμυντικούς του ΠΑΟΚ να τον… κυνηγήσουν, ωστόσο, δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, καθώς από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το 3-0.
Στην συνέχεια, ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, μόνο ο Μίροσλαβ Στοχ έδειξε διάθεση να «παλέψει», μειώνοντας στο 57’ με όμορφο τέρμα. Ο Σλοβάκος πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, έκοψε προς τον άξονα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιδεράκη, διαμορφώνοντας το 3-1 και δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να… ανέβουν λίγο στην επίθεση.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν μειώσει ακόμα περισσότερο στο 70’ όταν ο Πέλκας βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας της Καλλονής, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Νέτσιντ, αλλά ο Σιδεράκης ενήργησε σωστά και έπεσε στα πόδια του, διώχνοντας τον κίνδυνο για τους νεοφώτιστους.
Στα επόμενα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα 3-1 από την ομάδα της Μυτιλήνης, στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη της Super League.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (46’ Τσανδάρης), Κατσικάς, Λόπεθ, Κάτσε, Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26’ Γιάννου), Πέλκας, Αθανασιάδης (46’ Στοχ), Νέτσιντ.
Καλλονή: Χογκ (46’ Σιδεράκης), Λεάντρο (81’ Γκάσιτς), Αναστασιάδης (88’ Βαλιός), Χωριανόπουλος (81’ Γιουκλής), Ποντανί (88’ Βλαστέλης), Μαρσέλο (88’ Λαμπρόπουλος), Φαρία (81’ Σιλιγαρδάκης), Λεοζίνιο, Μανούσος (75’ Ντο Σάντος), Καζάκης (67’ Γάλας), Γιόναν Γκαρσία (81’ Έγκον).