Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

24 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες το απόγευμα, έως σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα έξι άτομα, εκ των οποίων ογδόντα δύο ήταν ημεδαποί και εκατόν τέσσερις ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια πενήντα οκτώ οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα άτομα, από τα οποία είκοσι τρία ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Πέντε ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας αλλοδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Πέντε ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας ημεδαπός, για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά ενενήντα έξι (96) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου