Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η μεγάλη έξοδος ("κούρεμα" 20.000) στις τράπεζες

greek-banks
Περίπου 20.000 τραπεζικοί υπάλληλοι αναμένεται να δουν την πόρτα της εξόδου από τη σημερινή εργασία τους μέχρι το 2016, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει σήμερα η “Ελευθεροτυπία”.
Η εφημερίδα επανέρχεται σε πληροφορίες που εδώ και αρκετό καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και θέλουν την τρόικα να πιέζει για “ξεφούσκωμα” του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα από χιλιάδες εργαζομένους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, και τα νέα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ουσιαστικά εκείνο το οποίο αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος της… υλοποίησης των πιέσεων προς τις διοικήσεις των τραπεζών, με συγκεκριμένες δράσεις, παρεμβάσεις αλλά και χρονοδιάγραμμα.
Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” αναφέρει ότι μέχρι το 2015 αναμένεται να έχουν αποχωρήσει περίπου 10.000, και άλλες 8.000-10.000 ως το 2016,  μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, αλλά και κινήτρων για εκείνους που επιλέξουν την πρόωρη συνταξιοδότηση.
Από τον Σεπτέμβριο αναμένονται τα πρώτα σχετικά προγράμματα στην Τράπεζα Πειραιώς  (έχει ξεκινήσει ήδη), στην Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και τη Eurobank, δηλαδή τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που διαμορφώθηκαν στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης.

ysterografa.gr