Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το βασιλικό μωρό έχασε στο Twitter από Ομπάμα και Πάπα

Royal-baby-Twitter
Twitter @EmOikonomidis
Στην εποχή των social media και την απόλυτη “ηγεμονία” του Twitter, του πιο εγκεφαλικού και άμεσου από αυτά, η γέννηση του βασιλικού μωρού, του γιου της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δηλαδή του… εγγονού της Νταϊάνα, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον ιστό του διαδικτύου.
Οι λάτρεις των social media μάλιστα περίμεναν τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα από τη διεύθυνση του Twitter, ώστε να διαπιστωθεί και αριθμητικά το πλασάρισμα της συγκεκριμένης είδησης σε σχέση με άλλες, αντίστοιχα “εκκωφαντικές” τυς τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα λοιπόν με την ετυμηγορία των αριθμών, οι αναφορές στη γέννηση του βασιλικού μωρού έφτασαν τα 25.300 tweets ανά λεπτό, όταν ανακοινώθηκε το χαρμόσυνο γεγονός, ενώ το hashtag #royalbaby χρησιμοποιήθηκε περισσότερες από 900.000 φορές.
Η άφιξη του νεαρού πρίγκιπα ωστόσο δεν κατάφερε να “ματσάρει” τα αντίστοιχα ρεκόρ που είχαν καταγράψει η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία Έδρα, και πολύ περισσότερο η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Νοέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα, η εκλογή του νέου Ποντίφικα είχε καταγράψει 132.000 tweets το λεπτό, ενώ η επικράτηση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ στο Twitter, με 237.000 tweets ανά λεπτό.

ysterografa.gr