Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κυριάκος: Χρεοκοπήσαμε λόγω του μεγάλου κράτους

Kyriakos-Mitsotakis
(Photo Eurokinissi)
Η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία είναι γνωστή και πολλάκις διατυπωμένη. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο… δεν κουράζεται να την επαναλαμβάνει, κάτι που αποδεικνύει ότι αποτελεί για τον ίδιο εδραιωμένη πεποίθηση.
“Χρεοκοπήσαμε λόγω του μεγάλου κράτους. Επειδή το πολιτικό σύστημα είδε το κράτος ως μέσο για την παραμονή του στην εξουσία”, σημείωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 με τη Ντόρα Κουτροκόη και τον Νίκο Ρογκάκο.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχτηκε ότι για το πρώτο κύμα της κινητικότητας επελέγησαν οριζόντια μέτρα που εν πολλοίς ήταν άδικα για κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, απέδωσε ωστόσο την αδικία αυτή στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα από την πλευρά της τρόικας.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν οι διαδικασίες είχαν κινηθεί ταχύτατα πριν από τρία χρόνια, όταν ξεκινούσε η “θητεία” της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, η κατάσταση θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερη, και θα είχαν αποφεχυθεί δυσμενείς επιπτώσεις.
“Έχουμε αναλάβει μια σειρά από συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας μέσω του μηχανισμού στήριξης”, τόνισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι στη δεύτερη βάση της κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο, θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία.

ystergrafa.gr