Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δήμαρχοι: Την Παρασκευή αποφασίζουν για την «αντεπίθεση»

Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Κάραβελ) την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα λάβουν οι 325 δήμαρχοι τις αποφάσεις τους για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκησης.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έφυγε από τα κεντρικά γραφεία της ΚΕΔΕ επιστολή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κ. Ασκούνη προς όλους του δημάρχους της χώρας με την οποία τους καλεί στη συγκεκριμένη συνάντηση, «με θέμα τις κυβερνητικές αποφασεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών και απόφαση να τεθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κλείσιμο των δήμων και αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικοπρονοιακών δομών και της αποκομιδής των απορριμμάτων την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδιο στη Βουλή, ενώ είναι πιθανόν την ίδια ημέρα να συμμετάσχουν και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Σύνταγμα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, υπάρχουν δυσκολίες ως προς τη λήψη ομόφωνης απόφασης, καθώς από τη μια πλευρά υπάρχουν οι δήμαρχοι που έχουν δηλώσει επί της αρχής αντίθετοι στο «λουκέτο» στους δήμους όπως οι Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης, και από την άλλη σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μόνο οι 130 από τους 325 δήμους της χώρας. Επιπλέον οι δήμαρχοι τουριστικών περιοχών είναι αντίθετοι σε «λουκέτο», τουλάχιστον πολλών ημερών, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας λόγω του μεγάλου τουριστικού κύματος στις περιοχές τους.